Radu Craciun, presedintele directoratului BCR Pensii, a preluat si mandatul de presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Anterior, in aceasta functie, s-a aflat Iulius Postolache, director general Allianz-Tiriac Pensii Private.

Ceilalti membri ai Consiliului Director al APAPR raman aceiasi, respectiv: NN Pensii asigura vicepresedintia prin Andreea Pipernea, iar Generali Pensii (prin Ioan Vreme), Allianz-Tiriac Pensii Private (prin Mioara Maruster) si BRD SocGen (prin Claudia Ionescu) sunt membri.

"Ne propunem ca in perioada urmatoare sa ne intensificam eforturile in directia educarii financiare a populatiei, astfel incat toata lumea sa inteleaga contributia pe care pensiile private o pot avea la prosperitatea lor viitoare", a declarat Radu Craciun (foto), cu ocazia preluarii mandatului.

APAPR este o organizatie profesionala, neguvernamentala, apolitica, independenta, nonprofit, creata pentru a proteja interesele, a promova si a dezvolta colaborarea si cooperarea in domeniul fondurilor de pensii private din Romania (Pilonul II de pensii private obligatorii si Pilonul III de pensii private facultative). Cu toate acestea, dupa ce au experimentat in trei etape inghetarea contributiei la Pilonul II, peste sapte milioane de romanii se confrunta acum cu scaderea acesteia de la 5,1% la 3,75% si, implicit, cu reducerea semnificativa a economiilor lor pentru pensie.

La sfarsitul lunii septembrie 2017 existau in Romania 7 milioane de participanti la fondurile de pensii private Pilon II. Suma acumulata in conturile lor este de 38 de miliarde de lei, din care castigul total din investitii este de peste 7 miliarde de lei. Peste un milion de participanti au mai mult de 10.000 de lei in cont, iar valoarea medie a unui cont este de 5.500 de lei.

Sistemul de pensii private Pilon II este o importanta parghie de siguranta pentru viitorii pensionari si, in acelasi timp, un factor de stabilitate in economia romaneasca. Citeste cum ne poate tine departe Pilonul II de saracie la batranete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri