Consiliul Concurentei a amendat cu 3.000 de lei compania de constructii si imobiliare Impact Developer&Contractor SA pentru ca nu a notificat preluarea SC Hobbit Intermediere Asigurari SA, a informat un comunicat al institutiei, remis NewsIn. De asemenea, Consiliul Concurentei a decis ca preluarea SC Hobbit Broker de Asigurare Reasigurare SRL (fosta SC Hobbit Intermediere Asigurari SA) de catre Impact nu afecteaza mediul concurential.

Operatiunea are relevanta pentru piata serviciilor de intermediere in asigurari si reasigurari din Romania. Conform legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Citeste si:

Hobbit Intermediere Asigurari este o companie de brokeraj in asigurari, infiintata in 1999. Compania a fost preluata de Impact in decembrie 2001, cu avizul CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) si si-a schimbat denumirea in 2005.

Compania a negociat pentru Impact un pachet complex compus din polita de nepreluare la termen a locuintei de catre client, polita de asigurare pentru constructii si montaj a imobililelor, polita de asigurare pentru neplata a ratelor de catre client, respectiv polita de asigurare a bunurilor. "Nu exista facilitati, Impact este un client ca oricare altul", a declarat pentru NewsIn directorul companiei, Dorel Duta.

Impact Developer & Contractor SA este o companie din domeniul dezvoltarii de ansambluri rezidentiale, birouri si spatii de depozitare, cotata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB)din 1996. Impact a realizat pana in prezent 15 ansambluri rezidentiale. Pentru 2006, Impact estimeaza ca a realizat investitii de circa 40 de milioane de euro.