Societatea de investitii financiare Oltenia (SIF 5) si-a marit detinerea la societatea Construcii Feroviare Craiova de la 64,56% pana la 74,32%, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. SIF Oltenia si-a marit detinerea prin achizitionarea unui numar de 680.000 de actiuni in valoare totala de 1,7 milioane lei, se mentioneaza in comunicatul citat de NewsIn.

Actiunile au fost cumparate in cadrul majorarii de capital efectuate de compania Constructii Feroviare Craiova. Actionarii societatii au aprobat in luna septembrie, majorarea capitalului cu suma de 2,63 milioane lei, de la 4,77 milioane lei pan la 7,4 milioane lei. Majorarea urma sa fie efectuata prin emiterea unui numar de 1,053 milioane de actiunin noi cu valoare nominala de 2,50 lei.

Singura subscrierea fost efectuata de SIF Oltenia. Restul de 373.300 de actiuni, in valoare de 933.250 lei, ramase nesubscrise au fost anulate.

Capitalul actual al companiei este de 6,47 milioane lei. in structura actionariatului, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului detine 3,63% din capital restul apartinand investitorilor care nu detin pachete semnificative. Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a Rasdaq si este specializata in constructii de autostrazi, drumuri, aerodroame si baze sportive.

Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 16,71 milioane lei si un profit de 1,15 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri