Nu exista "o fundamentare prealabila sau o chemare la consultari in ceea ce priveste intentia de a elimina posibilitatea clientilor de a constituii aceste garantii prin intermediul societatiilor de asigurare. Intrate in portofoliul companiilor de asigurari si distribuite aproape exclusiv prin intermediul brokerilor de asigurare, imediat dupa ce criza financiara a fost resimtita de intreg mediul economic romanesc, asigurarile de garantii au cunoscut o dezvoltare chiar peste ritmul de crestere a pietei autohtone de asigurari. Odata cu relansarea economica a mediului de business din Romania, acest tip de asigurare a devenit un instrument necesar companiilor din Romania care intentionau sa participe la licitatii de achizitie publica. Avantajul clientilor era reprezentat de faptul ca pe langa consilierea primita din partea brokerilor de asigurare, costurile si conditiile de emitere erau foarte avantajoase si le permitea clientilor sa isi dezvolte activitatea fara a intampina blocaje in desfasurarea activitatii", au declarat reprezentantii PRBAR.

Potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), in cursul anului 2017, s-a ajuns la un numar de aproximativ 35.000 polite de asigurare de garantii cu prime de asigurare subscrise de aproximativ 170 milioane de lei. Printre cei mai importanti jucatori din piata asigurarilor de garantii sunt CertAsig, City Insurance, EximAsig si Gothaer Asigurari.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Gino Santa Maria / Shutterstock