Presedintele-director general al BRD-Groupe Socit Gnrale, Patrick Gelin, a spus ca emisiunea de obligatiuni in lei lansata de banca pe care o conduce a fost un succes, care s-a datorat interesului investitorilor straini pentru leu si increderii lor in marca BRD
"Succesul emisiunii de obligatiuni lansata de BRD probeaza, pe de o parte, interesul foarte mare al investitorilor institutionali straini fata de moneda romaneasca si, pe de alta parte, increderea in marca BRD", a spus Patrick Gelin.

Bursa din Luxemburg a listat, vineri, obligatiunile emise de BRD SocGen, banca romaneasca reusind sa plaseze pe piata de capital din mica tara vest-europeana bonduri de 735 milioane lei (214 milioane euro), potrivit datelor bursei din Luxemburg.

BRD-SocGen a lansat, pe 29 noiembrie, o emisiune de obligatiuni in lei, in valoare de 500 milioane lei, cu scadenta la cinci ani si cu o dobanda anuala de 7,75%. Emisiunea, rezervata investitorilor nerezidenti, este cotata in Luxemburg si a fost suprasubscrisa din prima zi, BRD vanzand obligatiuni in valoare de 609 milioane lei, potrivit Reuters.

"Emisiunea initiala a BRD SocGen va fi rezervata investitorilor nerezidenti, cei romani urmand sa aiba posibilitatea de a cumpara aceste obligatiuni, ulterior, din piata", a declarat, in momentul lansarii emisiunii, presedintele BRD-SocGen.

Aceasta este ce-a de-a doua emisiune de obligatiuni a BRD SocGen, dupa cea lansata in 8 aprilie 2004, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), care s-a ridicat la 50 milioane lei. "BRD SocGen a ales sa lanseze aceasta emisiune de obligatiuni in Luxemburg pentru a raspunde interesului investitorilor straini fata de bondurile in lei", a mai spus Patrick Gelin, potrivit NewsIn.

BRD SocGen se finanteaza, in proportie de 80%, prin atragerea de depozite bancare, restul necesarului fiind acoperit prin suportul bancii-mama, Groupe Societe Generale si prin imprumuturi de la institutii financiare internationale, precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Financial Corporation (IFC), divizia financiara a Bancii Mondiale.

BRD SocGen este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc sapte miliarde euro. Banca are doua milioane de clienti si opereaza o retea de peste 550 de unitati. BRD SocGen are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB, de aproximativ 3,8 miliarde euro la 15 noiembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri