OTP Bank Romania a inregistrat un profit net de 22.5 milioane de lei pe primul trimestru al acestui an, cu o crestere de 18% fata de aceeasi perioada din 2017 si un avans de 60% comparativ cu trimestrul precedent. In ceea ce priveste profitul operational, acesta a scazut cu 35% de la an la an, ca urmare a unui venit total cu 5% mai mic si a cresterii costurilor operationale cu 15%.

Venitul net din dobanzi a fost cu 41% mai mare decat in trimestrul al patrulea din 2017, insa cu 2% mai mic de la an la an. Corectia contabila din T4 a avut un impact negativ asupra marjei nete a dobanzii, care a scazut cu 42 pp. de la an la an.

Volumul creditelor neperformante ajustat la cursul de schimb valutar a continuat sa scada cu 44,9 milioane lei in T1 din 2018, in conditiile in care banca a vandut un pachet de credite neperformante de 104.8 milioane lei in aceasta perioada.

In aceste conditii, rata neperformantelor a scazut la 11,4% (-6,3% de la an la an si cu -2,1% de la trimestrul la trimestru). Volumul creditelor depreciate – stadiul 3, conform reglementarilor IFRS 9, s-a ridicat la 1.251 milioane lei la sfarsitul trimestrului unu (15,6% din totalul creditelor brute).

Volumul creditelor performante ajustat la cursul de schimb a crescut cu 12% de la an la an si cu 2% trimestrial. Atat segmentul retail, cat si segmentul corporate au sustinut aceasta crestere, cu +9% si +22% anual. In cadrul retail, segmentele credite de consum si IMM-uri au reprezentat motoarele de crestere, in timp ce volumul creditelor ipotecare a crescut cu 3%. In ceea ce priveste imprumuturile noi, in T1 creditele ipotecare au crescut cu 34% fata de perioda similara din 2017, in timp ce vanzarile de credite pentru nevoi personale au crescut cu 16%.

Valoarea depozitelor ajustate la cursul de schimb valutar au crescut cu 15% anual si cu 7% trimestrial. Cresterea a fost sustinuta de intrarile mai mari la persoanele fizice si corporatii.

La sfarsitul lunii martie 2018, activele bancii au inregistrat 9,6 miliarde de lei, in crestere cu 11% fata de trimestrul 1 din 2017.

La nivel de grup OTP a inregistrat in primul trimestru al anului 2018 un profit ajustat de 1,18 miliarde de lei, in crestere cu 19%, de la an la an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri