Timisoara a fost gazda primei editii a Academiei Mintilor Creative care a avut loc in afara Bucurestiului. Timp de doua zile, antreprenorii locali au participat la cursuri destinate lansarii si dezvoltarii unei afaceri, sustinute de o echipa formata din 13 mentori, profesionisti UniCredit si specialisti in domenii relevante mediului de afaceri, din Timisoara, dar si din Bucuresti.

„La nivel european, industriile creative si culturale ofera locuri de munca pentru 6.7 milioane de oameni, conform Comisiei Europene. In schimb, in Romania antreprenoriatul creativ nu primeste sustinerea de care are nevoie. Noi credem ca antreprenorii creativi pot fi un motor de crestere al economiei locale daca beneficiaza de sprijinul potrivit." a declarat Anca Ungureanu, director identitate si comunicare in cadrul UniCredit Bank, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Cursantii acestei editii au fost antreprenori timisoreni care activeaza in domenii creative precum fotografie, productie video, publicitate, training si dezvoltare personala, manufactura de lumanari parfumate si chiar servicii de caligrafie. Pe parcursul celor doua zile, acestia au participat la cursuri precum strategie de business, finantare, e-commerce, legislatie pentru afaceri, fiscalitate si taxe. Acestea s-au desfasurat in incinta sediului Ambasada, partenerul UniCredit Bank pentru organizarea celei de-a patra editii a Academie Mintilor Creative.

Academia Mintilor Creative

Din partea cursantilor, Mirela Oprea fondatoarea Dream Management, o afacere bazata pe ateliere de dezvoltare personala, declara: "A fost o placere si un privilegiu sa particip la Academia Mintilor Creative din Timisoara. Este un program pe care il recomand tuturor celor care au un vis pe care vor sa il materializeze intr-o afacere. Am invatat multe lucruri importante: de la marketing si comunicare, pana la aspecte legale si financiare. Simt ca Academia a adus un plus de valoare vietii mele.”

Programul de educatie financiara si antreprenoriala de la UniCredit Bank a inceput acum doi ani si a avut trei editii in Bucuresti. Urmatoarea editie locala a Academiei Mintilor Creative va avea loc in toamna acestui an, la Cluj-Napoca, iar inscrierile pot fi facute aici.

Academia Mintilor Creative este un program de educatie financiara si antreprenoriala organizat de UniCredit Bank. Alaturi de platforma Romanian Stories, Barometrul Mintilor Creative (prima cercetare din Romania asupra obstacolelor si perspectivelor antreprenorilor creativi), Ghidul 24/7 si Pachetul Creativ, Academia face parte din platforma UniCredit Bank de sustinere a industriilor creative din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri