Revolut introduce XRP (Ripple) si Bitcoin Cash in portofoliul de criptomonede pe care cei aproximativ 2 milioane de utilizatori le pot cumpara, detine si vinde instant direct din aplicatie.

XRP(Ripple) si Bitcoin Cash sunt noile criptomonede introduse in portofoliul celor de la Revolut, din care mai fac parte Bitcoin, Litecoin si Ethereum. Dincolo de posibilitatea de a cumpara, stoca si vinde monedele digitale, utilizatorii isi pot seta alerte pentru a fi notificati atunci cand una dintre acestea ajunge la o anumita valoare, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

”Am lansat aceasta functionalitate pentru a oferi expunere la criptomonede populatiei de masa. Ideea exchange-urilor, a codurilor private si a depozitarii reprezinta o piedica pentru majoritatea oamenilor, asa ca ne-am dorit sa oferim un mod simplu pentru a facilita accesul consumatorilor la criptomonede”, a declarat Vlad Yatsenko, co-fondator si CTO Revolut.

Reprezentantul Revolut precizeaza ca acest pas a fost facut in urma cererilor venite din partea utilizatorilor.

”Am intrebat comunitatea Revolut ce criptomonede ar vrea sa acceseze din aplicatie, iar cererea pentru RXP si Bitcoin Cash a fost coplesitoare. Dupa luni de negocieri si munca de dezvoltare, oferim utilizatorilor nostri expunere si la aceste doua monede digitale”, a continuat fondatorul.

Revolut

La momentul redactarii acestei stiri, XRP (Ripple) are o valoare pe unitate de 0,62 de dolari si o valoare totala a pietei de peste 24 miliarde de dolari. De cealalta parte, clasat pe urmatoarea pozitie, Bitcoin Cash are o valoare pe unitate de putin peste 1.000 de dolari si o valoare totala a pietei de peste 18 miliarde de dolari, conform coinmarketcap.com.

Citeste si:
(P) Cursul de trading cu diploma care corespunde cu 2 ani universitari
(P) Descopera cursul de...

Compania cu sediul in Londra are aproximativ 2 milioane de utilizatori in Europa si a procesat pana in prezent peste 60 de milioane de tranzactii in valoare totala de mai bine de 15 miliarde de dolari. Revolut a obtinut finantari in valoare totala de 340 milioane de dolari de la investitori cunoscuti precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global si este evoluata in acest moment la 1,7 miliarde de dolari.

Sursa foto: nelen / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce sfaturi are Revolut pentru protejarea impotriva fraudelor