Leontin Toderici este din 2013 director general adjunct si Chief Operations Officer la BT, avand insa peste 20 de ani de experienta in banking.

"De-a lungul timpului a coordonat proiecte de importanta strategica pentru Grupul Financiar Banca Transilvania, iar doua dintre acestea inseamna premiere mondiale: inlocuirea core-bankingului BT cu solutia Oracle Flexcube avand ca platforma tehnica tehnologia Exadata si Exalogic, respectiv lansarea serviciului de transfer de bani Western Union prin intermediul bancomatului", se arata in comunicatul BT.

Toderici este si doctor in informatica economica si absolvent al EMBA CNAM Paris – ASE Bucuresti. A terminat Facultatea de Automatica si Calculatoare in cadrul Universitatii Tehnice, precum si Facultatea de Stiinte Economice la Universitatea Babes-Bolyai, in Cluj-Napoca.

Banca Transilvania a devenit in aprilie proprietarul pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al actiunilor detinute la ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN.

Ce urmeaza in bankingul...
Citeste si: Ce urmeaza in bankingul digital in 2019? Noi jucatori ameninta bancile