Compania americana Visa a anuntat vineri seara ca serviciul sau de plati opereaza "aproape de nivelul normal", dupa ce in cursul zilei unele tranzactii din Europa nu au putut fi procesate, transmit BBC si Reuters, conform Agerpres.

Problema care a afectat utilizatorii europeni "a fost rezultatul unei defectiuni de hardware", iar Visa "nu are motive sa creada ca aceasta a fost asociata cu orice tip de acces neautorizat sau eveniment premeditat", se arata intr-un comunicat al companiei de tehnologie de plati.

Vineri, compania americana Visa a anuntat ca se confrunta cu o perturbare a serviciului de plati din cauza careia unele tranzactii din Europa nu pot fi procesate.

Inca nu se cunosc cauzele perturbarii si tarile afectate, a precizat Visa.

"In prezent ne confruntam cu o perturbare a serviciului de plati din cauza careia unele tranzactii din Europa nu pot fi procesate. Investigam cauzele si lucram la rezolvarea situatiei cat mai curand posibil. Va vom tine la curent cu evolutia cazului", se arata intr-un comunicat al companiei.

Rivala Visa - Mastercard - a anuntat ca nu inregistreaza probleme in reteaua sa.

Visa inc. este o companie internationala de tehnologii de plata care opereaza una dintre cele mai avansate retele de procesare a platilor din lume. VisaNet poate procesa peste 65.000 de tranzactii pe secunda, asigurand protectie impotriva fraudei pentru consumatori si plati sigure pentru comercianti.

Sursa foto: Shutterstock / Teerawit Chankowet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri