4 Iunie 2018

Tranzactiile cu cardurile Visa sunt "aproape de nivelul normal" in Europa



Compania americana Visa a anuntat vineri seara ca serviciul sau de plati opereaza "aproape de nivelul normal", dupa ce in cursul zilei unele tranzactii din Europa nu au putut fi procesate, transmit BBC si Reuters, conform Agerpres.

Problema care a afectat utilizatorii europeni "a fost rezultatul unei defectiuni de hardware", iar Visa "nu are motive sa creada ca aceasta a fost asociata cu orice tip de acces neautorizat sau eveniment premeditat", se arata intr-un comunicat al companiei de tehnologie de plati.

Vineri, compania americana Visa a anuntat ca se confrunta cu o perturbare a serviciului de plati din cauza careia unele tranzactii din Europa nu pot fi procesate.

Inca nu se cunosc cauzele perturbarii si tarile afectate, a precizat Visa.

"In prezent ne confruntam cu o perturbare a serviciului de plati din cauza careia unele tranzactii din Europa nu pot fi procesate. Investigam cauzele si lucram la rezolvarea situatiei cat mai curand posibil. Va vom tine la curent cu evolutia cazului", se arata intr-un comunicat al companiei.

Rivala Visa - Mastercard - a anuntat ca nu inregistreaza probleme in reteaua sa.

Visa inc. este o companie internationala de tehnologii de plata care opereaza una dintre cele mai avansate retele de procesare a platilor din lume. VisaNet poate procesa peste 65.000 de tranzactii pe secunda, asigurand protectie impotriva fraudei pentru consumatori si plati sigure pentru comercianti.



Citeste si