La peste jumatate de an de la lansarea cardului de credit business instant, ING Bank lanseaza si o linie de credit instant pentru companiile mici si mijlocii (cu cifra de afaceri intre 100.000 lei si 9 milioane de lei), care permite chiar si microintreprinderilor sa acceseze finantari de pana la 350.000 lei, printr-un flux automatizat care necesita doar o vizita in sucursala.

Practic, datorita automatizarii procesului de verificare, antreprenorul care in cele mai multe cazuri se identifica cu SRL-ul - de aici si numele campaniei: ING SRLeu - primeste banii in cont in cateva minute si cateva semnaturi in sucursala. Oficialii bancii spun insa ca pe viitor vor include si semnatura electronica in acest proces.

Potrivit studiului realizat de ING, 55% dintre companiile mici au un singur actionar, iar 90% au cel mult 2 actionari, motiv pentru care acestia in general se ocupa de tot ce misca in firma respectiva si aleg chiar si banca in functie de experientele avute ca persoane fizice.

Maria Cenusa, Tribe Lead Micro-companii (foto), a sustinut in cadrul evenimentului de lansare ca, in cazul ING Bank, procentul clientilor persoane fizice care aleg sa incheie o relatie cu banca si pe firma este de 70%.

Noul produs instant al bancii olandeze este disponibil instant datorita verificarilor automatizate cu bazele de date ale ANAF, Centralei Riscului de Credit, Centralei Incidentelor de Plati (pentru companii) si Biroului de Credite (pentru asociati, administratori si Persoana Autorizata Unica), dar si alte verificari realizate instant in unitatile ING.

Clientii care acceseaza noul produs ING beneficiaza de aceleasi conditii ca in cazul creditelor solicitate pana acum pe fluxul traditional de acordare: costuri similare si valoare maxima imprumutata intre 35.000 lei si 350.000 lei, fara documente suplimentare.

"ING SRLeu nu este doar un nou tip de linie de credit, disponibila instant companiilor. Acest nou algoritm de verificare va deveni standardul de evaluare a cererilor de credit de orice tip, venite din partea companiilor micro si mici. Practic, algoritmul de verificare externa ce sta la baza fiecarui proces de evaluare va fi aplicat in orice dosar de creditare de acum inainte, reducand astfel timpul de raspuns si transferul banilor in contul clientilor", a mai spus Maria Cenusa.

Ce trebuie sa faci pentru a accesa linia de credit instant de la ING Bank?

Conform precizarilor ING Bank, proprietarul sau actionarii companiei care au peste 25% participatie in companie pot veni in unitatile ING cu buletinul, iar daca sunt clienti noi, cu documentatia necesara pentru a deschide un cont curent la banca, inclusiv actul constitutiv al firmei.

Garantiile sunt ipoteca mobiliara asupra conturilor de la ING, plus garantia personala (fideiusiune) a tuturor actionarilor cu cel putin 25% din actiuni.

Dobanda anuala efectiva perceputa de banca pentru acest tip de finantare, destinat in general acoperirii nevoilor de capital de lucru, este intre 5 si 10% si variaza, bineinteles, de cat de sanatoasa din punct de vedere financiar este respectiva firma.

Odata accesata linia de credit, clientul trebuie sa ramburseze in fiecare luna cel putin 10% din suma trasa, dar banii depusi pot fi ulterior refolositi chiar de a doua zi. In felul acesta, banca spune ca vrea sa verifice luna de luna bonitatea fiecarei firme.

In ceea ce priveste comisioanele, Maria Cenusa a precizat ca ING nu percepe comision pentru neutilizarea liniei de credit, dar - in functie de situatia financiara a firmei - antreprenorul va plati comision de acordare de maximum 1% si unul de administrare, care, de asemenea, este negociabil.

Dupa 6 luni, antreprenorul poate aplica pentru o crestere cu 20% a limitei de credit, daca balanta financiara a firmei nu s-a deteriorat.

"Ce am remarcat pentru segmentul de IMM-uri este ca oamenii au nevoie de timp pentru a echilibra raportul dintre viata personala si profesionala. Au nevoie sa ramana in controlul afacerii lor, oriunde sunt, oricand. Traim intr-un ecosistem care ne impinge sa cautam mobilitate si produse online si instant, in care cautam produse personalizate si comunicare directa", a completat Bogdan Boteanu, director general adjunct ING Bank Romania si Head of Mid-Corporate Banking.

La finalul anului trecut, ING Romania a intrat pentru prima data pe piata cardurilor de credit cu un produs pentru microintreprinderi, ING Business Credit Card, ce poate fi emis pe loc pentru clientii bancii in orice ING Office. Limita cardului de credit este de pana la 35.000 lei fara a mai fi nevoie de documente suplimentare sau alte garantii, bazandu-se pe istoria pe care clientul o are deja cu banca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri