Mastercard lanseaza AI Express, un serviciu destinat entitatilor care vor sa implementeze solutii de inteligenta artificiala. Acesta este dezvoltat cu ajutorul companiei Brighterion, achizitionata de schema de plati in 2017.

Interesul pentru inteligenta artificiala se dovedeste a fi foarte mare: mai mult de 80% dintre sefii companiilor inclusi in topul Fortune 500 CEOs considera tehnologia ca fiind importanta sau foarte importanta pentru viitorul companiei lor, potrivit unui studiu realizat de revista Fortune. Vazuta ca o competenta vitala pentru industriile care lucreaza cu cantitati mari de date, multe companii inca nu au experienta si expertiza pentru a extrage informatiile care pot imbunatati experienta consumatorilor, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

„Daca datele ar fi petrolul care alimenteaza economia digitala, inteligenta artificiala ar fi rafinaria”, a spus Ajay Bhalla, Chief Security Solutions Officer, Mastercard

Prin intermediul programului AI Express, companiile pot implementa solutii ce au ca scop:

• Combatarea spalarii banilor
• Gestionarea riscului de frauda
• Securitatea cibernetica
• Predictia riscului in activitatea de creditare
• Eficienta operationala

Brighterion este o companie de software specializata in inteligenta artificiala achizitionata de Mastercard in iulie 2017, iar competentele sale sunt integrate in strategia de securitate multi-stratificata a retelei Mastercard de a actiona in milisecunde pentru a detecta si a gestiona frauda.

Citeste si:
Cum se schimba plata pe care o faci cu cardul dupa 14 septembrie
Cum se schimba plata pe care...

Sursa foto: Photo_for_You /Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Modurile practice in care inteligenta artificiala deja ne schimba viata