Noi schimbari in conducerea ING Bank Romania. Dupa ce in urma cu 5 luni a adus din Spania un sef nou la Retail, institutia continua schimbarile in top management. Astfel, Thomas Bernert il inlocuieste pe Ronald Oort in functia de Chief Risk Officer (CRO), iar Serge Offers va fi numit in pozitia de Director Financiar (CFO) al bancii, incepand cu data de 1 iulie 2018, in locul lui Sven Foos.

Ronald Oort a petrecut 4 ani la ING Bank Romania, timp in care a fost responsabil pentru toate functiile de risc din cadrul bancii (riscul de credit pe segmentul de Retail Banking si Wholesale Banking, Risc de Piata si Non-Financiar) si a fost membru al comitetului executiv. Pe parcursul mandatului sau a implementat schimbari in organizatia de risc pentru a eficientiza activitatea departamentului si pentru a putea sprijini o crestere puternica si durabila a ING Romania. Ronald Oort isi continua activitatea in cadrul grupului, fiind desemnat Chief Risk Officer (CRO) in ING Spania, unde isi va incepe activitatea din 1 august 2018.

Noul CRO, Thomas Bernert si-a inceput cariera in Germania, unde s-a alaturat echipei ING in 2002. A detinut roluri tot mai importante in departamentele de Financiar, Risc si Trezorerie in Europa si America de Nord. In 2016, a devenit Directorul Managementului de Capital in Grupul ING, care a fuzionat cu rolul de Director al Trezoreriei, in 2017. Thomas Bernert, in prezent Co-Director al Trezoreriei de Grup isi va prelua functia in Romania pe 1 august 2018.

La randul sau, noul CFO, Serge Offers, are o experienta de 12 ani in ING si o expertiza solida in domeniul finantelor si reglementarilor. El si-a inceput cariera in ING in 2006 ca Finance Trainee in Olanda. In 2008, s-a alaturat echipei Group Finance Bank si, incepand cu 2014, a fost numit de Head of Regulatory Reporting ING Group. Incepand cu 1 iulie 2018, Serge Offers il succede pe Sven Foos, care a preluat misiunea de a construi divizia de IMM-uri in ING Germania, pornind de la noul achizitionat Fintech "Lendico”.

Schimbarile mentionate intervin la mai putin de 6 luni de la numirea lui Javier Montes Pita ( fost Executive VP Retail Customers in ING Spania) in functia de Head of Retail. Acesta l-a inlocuit pe Daniel Manibardo Llano, care a fost numit Head of Retail la ING DiBa din Germania, una dintre principalele piete ale grupului ING.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri