Un nou parteneriat important in industria fintech din Europa, dupa ce TransferWise a batut palma cu cei de la Monzo, start-up pe care l-ati putut vedea pe scena evenimentului Future Banking, organizat in luna mai a acestui an de catre wall-street.ro. Este cel de-al doilea parteneriat incheiat de catre cei de la TransferWise in ultimele saptamani, dupa ce acestia au anuntat la inceputul lunii ca au batut palma cu BPCE Group, al doilea cel mai mare grup bancar din Franta.

In urma acestui parteneriat, cei de la Monzo, care au obtinut licenta de banking in aprilie anul trecut, le vor oferi celor peste 750.000 de clienti posibilitatea de a realiza plati internationale prin intermediul solutiilor dezvoltate de catre estonienii de la TransferWise.

Tom Blomfield, fondatorul Monzo Bank, a precizat ca incheierea acestui parteneriat face parte din eforturile lor de a deveni un centru de control al banilor, oferindu-le clientilor din Regatul Unit al Marii Britanii posibilitatea de a realiza toate operatiunile financiare de care au nevoie prin intermediul unei singure aplicatii, conform techcrunch.com.

"Un procent de 80% dintre clientii nostri s-au inrolat in aplicatie in urma sugestiilor primite de la prieteni. Atragerea lor este una dintre cele mai mari provocari, sa ii facem sa isi schimbe banca si sa vina la noi. In Regatul Unit al Marii Britanii, in jur de 10% dintre persoane sunt dispuse sa isi schimbe banca.", conform unui interviu acordat de catre Tristan Thomas, head of marketing and community la Monzo, pentru wall-street.ro.

Imbunatatirea platilor internationale a fost una dintre principalele cereri ale comunitatii pe care Monzo si-a creat-o in cei 3 ani de la lansare. In urma parteneriatului, clientii vor putea realiza transferuri in 18 valute diferite.

“Sunt client al celor de la TransferWise de mai bine de 5 ani si pot spune ca serviciul este unul uimitor. Comparativ cu cel oferit de catre banca cu care lucram inainte, este mai transparent, comisioanele sunt bune, iar acestia fac eforturi continue de a le scadea si de a face transferurile din ce in ce mai rapide. Asadar, nu cred ca as fi gasit un partener mai bun, cu care Monzo sa realizeze transferurile internationale, decat TransferWise”, precizeaza Tom Bloomfield, fondatorul Monzo.

Pentru a va face o idee despre costurile unui transfer realizat prin intermediul celor de la TransferWise, serviciu disponibil si in Romania, pentru 5.000 de lire sterline trimise intr-un cont in lei, comisionul este de 45.59 de lire sterline, iar contul in lei va fi alimentat cu 26.289 de lei in maxim 24 de ore.

Sursa foto: screenshot monzo.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri