Indicele ROBOR la trei luni, in functie de care sunt calculate majoritatea ratelor la creditele in lei cu dobanda variabila, a inregistrat prima scadere, minora ce-i drept, dupa mai bine de 6 saptamani de crestere, potrivit datelor publicate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Indicele ROBOR a scazut astazi, 29 iunie, la 3,15% dupa ce cu o zi inainte se situase la 3,16, cel mai mare nivel din 7 mai 2014. Aceasta este prima scadere inregistrata de indicele prin intermediul caruia se calculeaza dobanzile la majoritatea creditelor in lei dupa mai bine de 6 saptamani.

Conform datelor BNR, la inceputul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. Cu an in urma, la data de 29 iunie 2017, indicatorul atingea un nivel de la 0,86%.

In ceea ce priveste indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a sarit la 3,24%, de la 3,23% joi. ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de bancile comerciale de la alte banci comerciale, a stagnat la 3,25% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni, a stagnat la 3,31% pe an.

Sursa foto: By Dragos G / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Motiune de cenzura "anti-austeritate", pe ordinea de zi a plenului
Setari Cookie-uri