Indicele ROBOR la trei luni, in functie de care sunt calculate majoritatea ratelor la creditele in lei cu dobanda variabila, a inregistrat prima scadere, minora ce-i drept, dupa mai bine de 6 saptamani de crestere, potrivit datelor publicate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Indicele ROBOR a scazut astazi, 29 iunie, la 3,15% dupa ce cu o zi inainte se situase la 3,16, cel mai mare nivel din 7 mai 2014. Aceasta este prima scadere inregistrata de indicele prin intermediul caruia se calculeaza dobanzile la majoritatea creditelor in lei dupa mai bine de 6 saptamani.

Conform datelor BNR, la inceputul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. Cu an in urma, la data de 29 iunie 2017, indicatorul atingea un nivel de la 0,86%.

In ceea ce priveste indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a sarit la 3,24%, de la 3,23% joi. ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de bancile comerciale de la alte banci comerciale, a stagnat la 3,25% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni, a stagnat la 3,31% pe an.

Sursa foto: By Dragos G / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri