Banca Nationala a Romaniei a pus spre consultare publica Regulamentul privind institutiile emitente de moneda electronica, termenul limita pentru transmiterea comentariilor fiind 12 iulie 2018.

Proiectul vizeaza, in linie cu competentele BNR atribuite potrivit proiectului Ordonantei de urgenta a Guvernului privind activitatea de emitere de moneda electronica, reglementarea procedurii de autorizare a institutiilor emitente de moneda electronica, precum si detalierea elementelor de supraveghere prudentiala (privind mecanismele de protejare a fondurilor detinatorilor de moneda electronica, procedura de aprobare/notificare a modificarilor intervenite ulterior autorizarii, fondurile proprii, cerintele de raportare), conform Agerpres.ro.

BNR mentioneaza ca elementele de noutate ale reglementarii se raporteaza, in special, la detalierea de catre Autoritatea Bancara Europeana a informatiilor si documentelor ce trebuie furnizate autoritatilor competente cu autorizarea. In acest sens, proiectul de regulament preia elementele din Ghidul EBA/GL/2017/09 privind informatiile care trebuie furnizate pentru autorizarea institutiilor de plata si a institutiilor emitente de moneda electronica si pentru inregistrarea prestatorilor de servicii de informare cu privire la conturi in temeiul articolului 5 alineatul 5 din Directiva (UE) 2015/2366.

Conform BNR, proiectul Regulamentului privind institutiile emitente de moneda electronica propune inlocuirea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 8/2011 privind institutiile emitente de moneda electronica, cu completarile ulterioare, fiind urmarita, impreuna cu proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind activitatea de emitere de moneda electronica, asigurarea transpunerii in legislatia nationala a mai multe directive si regulamente privind serviciile de plata in cadrul pietei interne.

Citeste si:
BNR anunta lansarea proiectului FinTech Innovation Hub
Banca Nationala a Romaniei...

Sursa foto: Leonid Andronov_Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Finantele au imprumutat vineri 75 de milioane de lei de la banci