Bitcoin prinde curaj si porneste pe un trend ascendent dupa ce BlackRock, cel mai mare administrator de active la nivel mondial, a anuntat formarea unei echipe ce va studia fenomenul criptomonedelor si al tehnologiei blockchain.

Bitcoin, cea mai puternica criptomoneda ca si valoare a pietei, a fost tranzactionat la un pret cu 5% mai mare decat cel inregistrat in prima zi a saptamanii. Pentru cei obisnuiti cu fluctuatiile agresive ale monedei de la finalul anului trecut poate nu reprezinta o crestere semnificativa, insa, luand in considerare evolutiile din ultima vreme, putem spune ca acest anunt a venit ca o gura de aer proaspat pentru pasionatii activului creat cu ajutorul tehnologiei blockchain, conform CNBC.com

Asa cum era de asteptat, cresteri au fost inregistrate si in cazul criptomonedei ethereum, a doua ca si valoare a pietei, aceasta inregistrand o crestere de 6%. De asmenea, nici Ripple, a treia criptomoneda ca si valoare a pietei nu a stat locului, inregistrand aceasi crestere procentuala.

CEO-ul BlackRock, in 2017: Bitcoin este un index al spalarii de bani

Bitcoin pret

sursa foto: aradaphotography / Shutterstock.com

Larry Fink, CEO-ul BlackRock, a aruncat o serie de sageti in dreptul celei mai populare criptomonede in luna octombrie a anului trecut, numind-o un index al spalarii de bani.

Citeste si:
Securitatea cibernetica a serviciilor FinTech: ce spun specialistii
CyBourn avertizeaza cu...

“Bitcoin demonstreaza doar cat de mare este cererea in ceea ce priveste spalarea banilor. Asta este tot ce reprezinta”, preciza conducatorul celui mai mare administrator de active la nivel mondial

La vremea aceea, comentariul lui Larry Fink a venit la scurt timp dupa ce alt nume important din industria financiara, CEO-ul JPMorgan Chase, ii numea “prosti” pe cei care detineau criptomonede.

Cat valoreaza bitcoin in acest moment si cum a evoluat in utlimele zile

Bitcoin pret

printscreen coindesk.com

Citeste si:
Amazon vrea sa iti platesti cumparaturile doar aratandu-i mana
Amazon vrea "sa iti citeasca...

In momentul redactarii acestei stiri, un bitcoin valoreaza 6.697 de dolari pe unitate, dupa ce in prima zi a saptamanii se situa la 6.372 de dolari, conform coindesk.com.

Piata criptomonedei bitcoin, formata in acest moment din peste 17 milioane de unitati, valoreaza 114,880 miliarde de dolari. Per total, intreaga piata a criptomonedelor depaseste in acest moment 269 de miliarde de dolari, primele 5 pozitii fiind ocupate de catre bitcoin, ethereum, ripple, bitcoin cash si EOS.

Febra bitcoin si a celorlalte criptomonede nu a trecut neobservata de catre romani, tara noastra aflandu-se pe primele pozitii in cadrul unui studiu, realizat de catre Ipsos la cererea celor de la ING, care trateaza interesul cetatenilor din mai multe tari cu privire la acestea. Tara noastra se afla pe pozitia a treia in topul celor treisprezece tari din Europa incluse in studiul celor de la Ipsos in ceea ce priveste procentul de populatie care a auzit de criptomonede, 75% dintre cei intervievati declarand acest lucru. Primele doua pozitii sunt ocupate de catre Austria cu 79% si Polonia cu 77%.

Citeste si:
Cum extinzi un startup FinTech, din Iasi, in Polonia si Ungaria ?
Cum extinzi un startup...

Sursa foto: By Mike Focus / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cum se schimba plata pe care o faci cu cardul dupa 14 septembrie