Fondul de investitii J.C.Flowers si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au finalizat achizitia sucursalei romanesti a Piraeus Bank. BERD detine, astfel, o cota de 19% din actiunile bancii, in timp ce fondul. cumpara 76,1%. Aceasta este prima investitie a fondului american in Romania. Restul de 4,9% din actiuni vor fi achizitionate de conducerea bancii.

In Romania, Piraeus Bank este una dintre bancile importante de retail, oferind servicii financiare pentru mai mult de 300.000 de clienti, printr-o retea de 100 de sucursale si agentii, cu peste 1.200 de angajati.

Noii actionari vor contribui cu resurse financiare si organizationale, necesare extinderii operatiunilor bancii si a cotei sale de piata.

Banca mama, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru banci sistemice din Grecia, renunta la investitiile straine si vinde activele internationale, ca parte a unei transformari cuprinzatoare a sectorului financiar grecesc, asa cum a fost convenita cu Comisia Europeana, se arata intr-un comunicat de presa.

BERD este o banca multilaterala care promoveaza dezvoltarea sectorului privat si a initiativei antreprenoriale in 38 de economii din trei continente. Este unul dintre cei mai mari investitori institutionali in Romania. Pana in prezent, in Romania, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro in peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, BERD a investit 550 de milioane de euro in tara. 93% din aceasta finantare a fost directionata catre sectorul privat.

J.C. Flowers & Co. este un fond de private equity, dedicat investitiilor globale in industria serviciilor financiare. Fondat in 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari in 53 de companii de portofoliu din 18 tari, intr-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurari, reasigurari, servicii financiare specializate si servicii de management al activelor. In prezent, fondul gestioneaza active de aproximativ 6 miliarde de dolari si are birouri in New York si Londra.

Piraeus Bank Romania este a doua banca cu actionariat grecesc din Romania care isi schimba proprietarul, dupa ce Bancpost a trecut la Banca Transilvania. Tranzactia de preluare a Bancii Romanesti de catre OTP Bank a esuat, dupa ce Banca Nationala a Romaniei a respins preluarea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri