Perchezitiile efectuate joi de procurorii Parchetului General au loc la Fondul de Garantare a Creditelor, in legatura cu programul ''Prima casa'', au declarat surse judiciare.

Procurorii Parchetului General si politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din IGPR efectueaza joi 23 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, la o institutie de interes public, la birourile si domiciliile mai multor angajati, cercetati pentru infractiuni de coruptie, conform Agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al PG, din materialul probator administrat pana in prezent s-a stabilit faptul ca persoanele cercetate obisnuiesc sa conditioneze urgentarea indeplinirii actelor ce intra in indatoririle lor de serviciu de primirea unor sume de bani.

"In concret, cei in cauza conditioneaza solutionarea cererilor petentilor, beneficiari ai unor programe sociale ce implica garantii din partea statului roman, de primirea unor foloase patrimoniale necuvenite in mod direct sau prin intermediul unor apropiati, fiind creat astfel un mecanism intre functionarii institutiei din diverse compartimente, avand ca scop obtinerea de beneficii personale. In acest mod nu se respecta ordinea inregistrarii cererilor, nu sunt acordate sanse egale si este incalcat accesul liber al beneficiarilor de buna credinta, castigatori fiind doar cei ce se incadreaza in 'prioritatile' angajatilor, in schimbul sumelor de bani date ca recompensa", arata Parchetul General.

Vor fi puse in aplicare opt mandate de aducere pe numele suspectilor, urmand a fi audiati si aproximativ 60 de martori.

Concomitent, cu sprijinul specialistilor din cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala, vor fi efectuate controale fiscale si verificari de specialitate la o societate comerciala detinuta de una dintre angajatele cercetate si pentru stabilirea fluxurilor financiare aferente sumelor de bani obtinute ilegal de personale implicate in mecanismul infractional.

Parchetul General precizeaza ca aceste actiuni vizeaza si un subofiter din cadrul unei unitati militare din Bucuresti, cercetarile fata de acesta fiind realizate distinct, de catre procurori de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Echipele participante la operatiune sunt constituite din politisti din cadrul IGPR - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate si Institutul National de Criminalistica, politisti de la DGPMB si IPJ Ilfov - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice. Activitatile beneficiaza de sprijinul echipelor de interventie din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Romane. Pentru desfasurarea activitatilor de joi, organele de urmarire penala au fost sprijinite de conducerea institutiei angajatoare, in vederea probarii activitatilor infractionale ale persoanelor cercetate.

Sursa foto: StripedNadin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri