Anul trecut, exact in aceasta perioada, achizitiile la sume foarte mari din Romania atingeau punctul cu cea mai mare intensitate. Mai precis, acum un an fara doua zile grupul financiar austriac Erste castiga licitatia pentru preluarea controlului celei mai mari banci din Romania, BCR. Aceasta era cea mai mare privatizare din istoria tarii.

Dupa un an, mai exact zilele acestea, s-a incheiat una dintre cele mai asteptate tranzactii din acest an. Astfel, belgienii de la banca KBC au ajuns la un acord pentru achizitionarea pachetul majoritar detinut de compania Romstal Imex la Romstal Leasing si INK Broker de Asigurari. Valoarea tranzactiei: 70 milioane euro (240 milioane lei).

Actionarii Romstal Leasing au mandat, in urma cu cateva luni, BAC Investment Bank sa se ocupe de vanzarea companiei. Pretul oferit, unghiul de abordare al belgienilor si experienta acestora pe alte piete au fost hotararatoare in luarea unei decizii finale, a declarat pentru Wall-Street Matei Paun, managing partner al bancii de investitii BAC Investment. Am primit oferte diferite din partea pretendentilor: unele companii erau fie prea relaxate, altele prea insistente prin conditiile pe care le puneau, iar noi am ales o solutie de mijloc din acest punct de vedere, completeaza Paun.

Compania Romstal Leasing are in acest moment datorii de aproximativ 20 milioane de euro, fiind o companie cu o stare financiara foarte buna in opinia reprezentantului BAC Investment.

Matei Paun ne-a declarat ca planul de afaceri al belgienilor nu va afecta in nicio masura top managementul companiei Romstal Leasing. Echipa de management va ramane aceeasi, nefiind exclus sa mai vina doar cativa consultanti belgieni. Oamenii nu vor fi dati afara, precizeaza Paun.

Tranzactia sfarsitului de an in Romania