Oferta publica primara lansata de operatorul de televiziune prin cablu CCC Blue Telecom a fost un insucces pentru ca investitorii au subscris doar 9,46% din actiunile oferite, potrivit surselor din piata.
"In acest caz vom inchide oferta si vom incerca sa mai facem o oferta anul viitor", a declarat citat de NewsIn, Adrian Manaila, presedintele casei de brokeraj Elda Invest, intermediarul ofertei.

Singura raportare de subscriere a fost transmisa de Societatea de Investitii Financiare Transilvania (SIF3), care a platit, joi, trei milioane lei pentru un pachet echivalent cu 2,01% din capitalul actual al societatii CCC Blue Telecom, la pretul de 2,507 lei pe actiune. Cele 1,2 milioane de actiuni subscrise de SIF 3 repretinza aproape doua treimi (64,48%) din numarul total de actiuni subscrise pana in acest moment. La inchiderea sedintei de joi, investitorii au subscris doar 9,35% din totalul de 19,88 milioane actiuni oferite spre vanzare. Cantitatea anuntata de SIF 3Transilvania reprezinta 6,03% din totalul oferit de compania din Galati in cadrul ofertei publice primare.

Oferta publica de actiuni CCC Blue Telecom a inceput sa se deruleze la BVB pe 17 noiembrie, primele titluri fiind subscrise pe 20 noiembrie, la 5,05 lei/titlu. Pretul de subscriere a scazut, pe parcursul derularii ofertei, la 3 lei, reusind sa fie subscrise 630.000 de titluri.

Compania CCC Blue Telecom vinde prin oferta publica primara 19.881.545 de actiuni. Pachetul scos la vanzare reprezinta 33% din capital social al companiei. Valoarea nominala a actiunilor CCC Blue Telecom este de 1 leu.

Omul de afaceri Catalin Chelu, din Galati, a vandut in acest an pachetul majoritar de actiuni la compania de cablu CCC Blue Telecom asociatiei sale Doina Lilioara Rimar, pentru 219,192 milioane de lei (62 de milioane de euro). In prezent, Rimar detine 61,24% din capitalul social al companiei, iar Chelu mai are 8,56% din actiunile societatii. Catalin Chelu a vandut, in martie, un pachet de 26,82% din capitalul CCC Blue Telecom, firmei Zorder Big SA.

Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 30,011 milioane lei (8,28 milioane euro) si un profit brut de 29,31 milioane lei (8,24 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri