Agricover Credit IFN, institutie financiara dedicata finantarii agriculturii romanesti, a incheiat primul semestru al anului 2018 cu un profit net de 17,8 milioane de lei, in crestere cu 57,1% fata de aceeasi perioada a anului 2017.

Compania a acordat in primul semestru finantare in valoare de 524 milioane lei catre 2.970 de fermieri, in timp ce expunerea de credite a depasit 1,35 miliarde lei, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Informatiile financiare la la 30 iunie 2018 sunt urmatoarele:

  • Profitul operational: 21.248.000 lei, in crestere cu 27,7% fata de aceeasi perioada a anului 2017
  • Profitul net: 17.879.532 lei, in crestere cu 57,1%
  • Capitaluri proprii: 204.742.156 lei, in crestere cu 29%
  • Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR): 20%
  • Credite neperformante cu restante mai mari de 90 de zile: 1,3%
  • Valoarea creditelor acordate: 524.000.000 lei, in crestere cu 24,5%
  • Expunere din credite: 1.351.670.368 lei, reprezentand o crestere cu 33%
  • Numar clienti activi: 2970 fermieri, in crestere cu 23,1%

Capitalurile proprii au crescut cu 29%, ajungand la 204 milioane lei, iar rata creditelor neperformante cu restante mai mari de 90 de zile s-a mentinut in primul semestru la un nivel de 1,3%, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Cresterea numarului de clienti este data in special de dezvoltarea segmentului de clienti mici si medii, in timp ce numarul clientilor mari s-a mentinut. In ceea ce priveste portofoliul de produse, creditele de capital de lucru au avut cea mai mare pondere din totalul creditelor accesate de fermieri in primul semestru al anului. O crestere semnificativa a inregistrat-o cererea de capital avand ca destinatie achizitia de teren agricol.

Pentru semestrul al doilea al anului, compania are in vedere continuarea ritmul de crestere atat in ceea ce priveste numarul clientilor finantati, cat si a volumului de credite acordate.

„Ne propunem sa continuam ritmul de crestere si in cea de a doua parte a anului, chiar daca vom fi mai prudenti si vom urmari evolutia pietei agricole in contextul situatiei dificile a crescatorilor de porci si a conditiile meteorologice care pot afecta productivitatea fermelor vegetale din unele regiuni ale tarii", a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Sursa foto: Fotokostic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri