Deutsche Bank continua sa sustina EFSE (Fondul European pentru Sud-Estul Europei), vehicul de investitii cu o importanta prezenta in Romania, prin mobilizarea capitalurilor private la subscrierea unei emisiuni de obligatiuni de circa 57 milioane euro.

Pana in prezent, partenerii EFSE in Romania sunt: Banca Transilvania, BT Leasing Transilvania, Agricover Credit, Garanti Leasing si Patria Credit.

Obligatiunile pe termen scurt ale EFSE au fost puse la dispozitia investitorilor privati in doua transe, una de 20 milioane de dolari si alta de 40 milioane de euro. Cele doua transe de obligatiuni au dobanda variabila si sunt scadente in 3 ani.

La finalul primului trimestru din 2018, EFSE avea credite acordate de aproape 900 milioane de euro, catre circa 140.000 de beneficiari, gospodarii si companii mici. De la infiintarea fondului, valoarea totala a imprumuturilor a depasit 6,6 miliarde de euro, contribuind la crearea a peste 760.000 de job-uri in regiune.

EFSE a fost infiintat in 2005 de catre KfW Development Bank, institutie financiara germana controlata de stat, cu suportul Ministerului Federal pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) si al Comisiei Europene.

Prin finantarile acordate prin intermediul bancilor si IFN-urilor locale, in principal pe segmentul companiilor mici si micro, EFSE vrea sa sustina dezvoltarea economica in tarile din regiune: Albania, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Ucraina si Turcia.

EFSE, fond inregistrat in Luxembourg, este administrat in parteneriat public-privat si este finantat atat prin investitii publice, cat si prin capital privat. Structura fondului variaza in functie de profilul de risc al investitiilor, dar permite atat institutiilor financiare internationale, a institutiilor publice si a investitorilor privati cu o orientare etica in ceea ce priveste impactul investitiilor facute, sa participe cu capital.

Obligatiunile cu scadenta scurta au fost dedicate investitorilor institutionali din mediul privat si fac parte dintr-o transa cu risc minim de default.

"Investitorii sunt in cautarea unor investitii responsabile si sustenabile. EFSE prezinta o oportunitate buna si seteaza un exemplu pentru alte parteneriate public-private. Ca partener strategic al EFSE, Deutsche Bank este incantata sa contribuie la succesul Fondului prin mobilizarea din nou a capitalului privat" a spus Stefan Hoops, seful de vanzari la nivel global al Deutsche Bank.

Sursa foto: Andrey_Popov_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri