Indicele BET-FI, care arata evolutia celor cinci societati financiare (SIF) a scazut cu 0,71% fata de valoarea de la sfarsitul sedintei anterioare, iar tranzactiile cu titlurile SIF au dominat inceputul sedintei bursiere de luni de la Bursa de Valori Bucuresti, pe fondul unei lichiditati reduse.

Valoarea tranzactiilor incheiate in prima parte a sedintei de luni a fost de 7,428 milioane lei (2,2 milioane euro), informeaza NewsIn. Indicele compozit al Bursei, BET-C, a crescut cu 0,15% fata de valoarea pe care o avea la sfarsitul sedintei anterioare.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece actiuni listate, s-a depreciat cu 0,24%. Cel mai tranzactionat titlu a fost SIF 2 Moldova cu o valoare a tranzactiilor de peste 1,765 milioane lei. Titlurile SIF 2 Moldova s-au apreciat cu 2,0,32% fata de cotatia pe care o avea la sfarsitul zilei de vineri.

Actiunile Bancii Transilvania se aflau in topul celor mai lichide titluri, cotatia la deschidere fiind in scadere cu 0,5%.Titlurile SNP Petrom au deschis ultima saptamana de tranzactionare in crestere cu 0,92%, in timp ce actiunile Rompetrol Rafinare s-au ieftinit cu 1,56% in deschiderea sedintei de luni.