Monzo, banca digitala cu sediul in Regatul Unit al Marii Britanii, se pregateste sa calce pe urmele conationalilor de la Revolut, intrand in “hora unicornilor” din industria Fintech europeana, dupa o runda de finantare ce ar urma sa fie anuntata pana la finalul acestui an

Fintech-ul ar urma sa fie evaluat la 1,5 miliarde de dolari in urma acestei noi runde de finantare, de peste patru ori mai mult decat la cea primita in noiembrie 2017, cand investitori il cotau la 356 milioane de dolari. La aceasta noua runda de finantare participa si Accel Partners, fondul de investitii care le-a oferit celor de la UiPath o finantare de 30 de milioane de dolari anul trecut, runda in urma careia startup-ul romanesc a devenit unicorn.

Monzo, cu peste 870.000 de utilizatori, a inregistrat pierderi de 33 milioane de lire sterline in 2017. Totusi, fondatorii Fintech-ului nu par ingrijorati de aceasta evolutie a business-ului, un reprezentant al Monzo declarand ca investitorii se alinieaza viziunii lor care nu prevede atingerea profitabilitatii pana la finalul anului 2019, conform FT.com.

"Un procent de 80% dintre clientii nostri s-au inrolat in aplicatie in urma sugestiilor primite de la prieteni. Atragerea lor este una dintre cele mai mari provocari, sa ii facem sa isi schimbe banca si sa vina la noi. In Regatul Unit al Marii Britanii, in jur de 10% dintre persoane sunt dispuse sa isi schimbe banca.", preciza Tristan Thomas, head of marketing and community la Monzo, in cadrul conferintei Future Banking, organizata de wall-street.ro in luna mai a acestui an.

Banca digitala, care si-a obtinut licenta anul trecut, nu percepe comisioane de administrare pentru conturile curente pe care le ofera utilizatorilor, iar recent a inceput sa le ofere acestora si overdrafturi. Noua finantare ce urmeaza sa o primeasca ar putea fi folosita pentru a dezvolta o gama mai diversificata de instrumente financiare.

Monzo Bank se numara prin principalii competitori ai jucatorilor traditionali din industria financiara, alaturi de Starling Bank, Revolut, N26 sau Atom Bank. Cele mai mari finantari au fost obtinute in prima jumatate a anului de catre startup-ul fintech britanic Revolut, respectiv 250 de milioane de dolari intr-o runda de investitii serie C si de catre nemtii de la N26, respectiv 160 de milioane de dolari. Ambele isi propun, in urma parcusului bun pe care l-au avut, sa se extinda pe piete importante, cum ar fi cea din Statele Unite ale Americii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri