Compania Software Generator a lansat un portal destinat incheierii online a politelor de asigurare de raspundere civila auto (RCA)
Prin intermediul paginii de internet, utilizatorul isi poate alege tipul de polita care il avantajeaza, furnizeaza datele necesare incheierii politei si plateste online polita, aceasta urmand a-i sosi la domiciliu/sediu prin curier, se mai spune in comunicatul Software Generator. Portalul ofera posibilitatea alegerii politei optime prin prezentarea detaliata a ofertelor majoritatii companiilor de asigurari din Romania.

"Spre exemplu, in cazul in care se doreste incheierea unei polite RCA pentru o perioada de sase luni, pentru o masina cu capacitate cilindrica intre 1601 si 1800 cm3, se pot identifica un numar de noua oferte, care variaza ca pret intre 127,5 si 195 lei. Odata identificata varianta optima, utilizatorul completeaza datele necesare intocmirii politei si achita contravaloarea acesteia online prin plata cu cardul bancar de debit/credit. Dupa incheierea politei, aceasta este primita prin curier de catre beneficiar in termen de trei zile lucratoare", se mai precizeaza in comunicat, dupa cum informeaza NewsIn.

"Sistemul rcasimplu.ro se adreseaza persoanelor fizice si juridice care inteleg sa aiba un control maxim asupra serviciilor contractate, concomitent cu optimizarea timpului si costurilor. Este firesc ca, odata cu dezvoltarea accesului la Internet si a pietei cardurilor, utilizatorii sa beneficieze si de o serie de servicii si aplicatii menite sa aduca o noua abordare a operatiunilor financiare", a declarat Alexandru Beldie, Managing Partner al Software Generator SRL, citat in comunicat.

Portalul rcasimplu.ro a implementat un sistem ce utilizeaza tehnologia 3D Secure, ca parte a programelor "Verified by VISA" si "MasterCard SecureCode". Se accepta la plata orice card de credit sau debit emis de orice banca, din orice tara, in orice moneda, sub sigla Visa, MasterCard si Amex. in plus, in Romania sunt acceptate si urmatoarele carduri nationale (carduri domestice emise sub siglele Maestro sau Visa Electron): Alpha Bank, Banc Post, Banca Comerciala Romana, Banca Comerciala Ion tiriac, BRD-GSG, Banca Romaneasca SA, Banca Transilvania, HVB Bank Romania, Raiffeisen Bank, RomExterra Bank, se mai afirma in comunicat.

"Nici bancile, nici procesatorii de carduri sau magazine virtuale nu au voie sa ceara numarul PIN al cardului clientului. Orice telefon, email sau comunicare in care se cere acest numar este o tentativa de frauda", avertizeaza comunicatul Software Generator.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, joi, mentinerea autorizatiei de vanzare a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA), valabile de la 1 ianuarie 2007, pentru societatile Omniasig, Asirom, Unita, BT Asigurari, Generali, BCR Asigurari, Asiban, Astra si Allianz tiriac

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), reunit in sedinta in data de 14 decembrie 2006, a aprobat mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila auto, valabile de la 1 ianuarie 2007, pentru urmatoarele societati: Omniasig S.A., Asigurarea Romaneasca - Asirom S.A., Unita S.A., BT Asigurari Transilvania S.A., Generali Asigurari S.A., BCR Asigurari S.A., Asiban S.A., Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare Astra S.A., Allianz tiriac Asigurari S.A.", a anuntat, vineri, un comunicat al CSA.

"Mentionam faptul ca, pana la ora intrunirii Consiliului CSA, singurele cereri depuse pentru mentinerea autorizatiei au fost doar cele de la societatile mai sus mentionate. in cursul zilei de 14 decembrie 2006 s-a mai primit o cerere de mentinere a autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA, care va fi rezolvata in termen legal", se precizeaza in comunicatul CSA.

"De asemenea, dorim sa reamintim tuturor celor interesati faptul ca tarifele de prima practicate pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto sunt complet liberalizate, acestea fiind stabilite in exclusivitate de catre societatile de asigurare autorizate", se spune in finalul comunicatului CSA.

Politele de raspundere civila auto (RCA) se vor scumpi, din 2007, cu circa 43% pentru persoanele fizice si 68% pentru firme, potrivit tarifelor stabilite de companiile de asigurari pentru anul viitor. Polita RCA va acoperi, de anul viitor, si asigurarea Carte Verde, pentru riscurile de raspundere civila auto din afara Romaniei, iar limitele maxime de raspundere ale asiguratorilor vor creste, la 100.000 de euro pentru daune materiale si 350.000 de euro pentru vatamari corporale.

Dupa primele noua luni ale anului 2006, companiile de asigurari au subscris polite RCA in valoare de 280 de milioane de euro, ceea ce reprezinta circa 24% din volumul total al afacerilor de pe piata romaneasca a asigurarilor, in intervalul mentionat. Volumul primelor brute subscrise aferente contractelor de asigurare incheiate in perioada 1 ianuarie 30 septembrie 2006 a fost de 4,25 miliarde lei (circa 1,20 miliarde euro ), potrivit raportarilor societatilor de asigurari, centralizate de CSA.

Software Generator SRL este o companie privata cu capital integral romanesc, care ofera servicii de consultanta si dezvoltare a afacerilor online. in activitatea ei, compania a dezvoltat si implementat solutii web cum ar fi sisteme CRM (Customer Relationship Management), CMS (Content Management System), SEO (Search Engine Optimization) si sisteme de plati online pentru parteneri din SUA, Marea Britanie, Germania, Grecia, Japonia si Australia. in 2005, compania a inregistrat un profit net de 2.866 lei si o cifra de afaceri de 42.928 lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri