Curtea de Conturi, institutie condusa de Mihai Busuioc, fost secretar general al Guvernului si un apropiat al lui Liviu Dragnea, declaseaza controale la Administratia Prezidentiala, SRI si STS pentru a verifica modul de cheltuire a banului public, scrie Digi24.

„Curtea de Conturi a Romaniei a aprobat, prin Hotararea nr. 315/9 august 2018, pentru prima data, publicarea Programului de activitate al Curtii de Conturi pe site-ul institutiei. Programul de activitate al Curtii de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde actiunile structurilor centrale si teritoriale cu privire la entitatile care urmeaza sa fie auditate pana la sfarsitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanta”, a transmis, vinerei, Curtea de Conturi.

Institutia sustine ca prin acest demers face un pas important in comunicarea cu entitatile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurand deopotriva si accesul publicului la informatiile referitoare la activitatile institutiei. „Totodata, publicarea programului de activitate al Curtii de Conturi reprezinta o noua abordare a conducerii institutiei fata de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulari a procesului de asigurare, consiliere si evaluare in cadrul misiunilor de audit”, mai spune Curtea de Conturi.

Alte institutii ce se vor supune controalelor Curtii de Conturi sunt: Metrorex, CFR Calatori, Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor ”Romaniafilm”, Inspectoratul de Stat in Constructii si Agentia Nationala pentru Locuinte, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, Romarm si filiale ale acesteia si Conversmin si Hidroelectrica si filiale ale sale.

In mai multe randuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus public ca Ministerul de Finante ar trebui sa desfasoare un control la Administratia Prezidentiala. „Vreau sa vedem, ca am inteles ca s-a facut un control de la Finante si sper sa dea cat mai curand publicitatii raportul domnul Teodorovici, sa vedem, intr-adevar, daca omul nu mai are bani de deplasari, sa vedem daca procedurile financiare au fost respectate cum trebuie si ce masuri dispune Ministerul de Finante. Cred ca foarte multa lume asteapta ca sa vedem unde e adevarul si unde e minciuna, unde e manipularea!”, a spus liderul social-democrat, in interviul de marti seara, de la Antena 3.

Citeste si:
Jumatate din apelurile romanilor la 112 nu sunt urgente
STS: Operatorii 112 au...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
(P) TAG YOUR IDEAS: Mihnea Mihalache-Fiastru X FREE NOW
Setari Cookie-uri