Vienna Insurance Group (VIG), care controleaza pe piata locala companiile de asigurari Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, a subscris in Romania in primele sase luni din 2018 prime brute in valoare de 272,7 milioane de euro, in crestere cu 5,5 la suta, comparativ cu perioada similara de anul trecut (258,5 milioane de euro). In acelasi timp, VIG a efectuat in Romania o depreciere a fondului comercial al companiilor mentionate de aproximativ 50 milioane de euro, ceea ce a dus la inregistrarea unei pierderi de 43,1 milioane de euro, in primul semestru din 2018, in conditiile in care anul trecut a obtinut profit de 5,8 milioane de euro.

"In Romania, evolutia actuala a pietei si situatia politica tensionata au determinat managementul sa revizuiasca estimarile privind evolutiile viitoare. Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuata o depreciere a fondului comercial al companiilor din Romania de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzand deprecierea fondului comercial, profitul operatiunilor din Romania ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea grupului de a obtine castig operational ramane la un nivel excelent", potrivit informatiilor VIG.

Rata combinata la nivel de grup inregistrata de VIG in Romania a scazut in primele sase luni ale acestui an cu 0,7 puncte procentuale, la 98,6% de la 99,3% in aceeasi perioada de anul trecut. Rata combinata (raportul dintre cheltuieli si daune si primele subscrise) reprezinta un indicator care monitorizeaza cat de bine a stabilit compania tarifele in raport cu cheltuielile.

"Stabil, solid si pregatit pentru viitor sunt termenii care descriu pe scurt obiectivele noastre. Am inregistrat o performanta pozitiva in mod constant in ultimii doi ani si jumatate. Imbunatatirea semnificativa a indicatorilor-cheie arata ca suntem o companie solida, iar obiectivele asumate initial pentru anul 2019 au fost devansate deja pentru anul acesta", a declarat Elisabeth Stadler (foto), directorul general al VIG.

La nivel de grup, VIG a inregistrat prime de 5.150,3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 3,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In Romania, VIG controleaza companiile de Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata.

"Excluzand scaderea in continuare a subscrierilor de asigurari de viata cu prima unica, avansul businessului VIG s-a situat la un nivel solid de 5,7%. Toate segmentele de business ale VIG au contribuit la cresterea semnificativa a primelor. De asemenea, cu exceptia asigurarilor de viata cu prima unica, primele au crescut pe toate liniile de business, in special pe asigurari non-viata si de sanatate. Polonia in special a obtinut o crestere satisfacatoare de doua cifre pe segmentul non-viata. Tarile Baltice au raportat o crestere de 18,8% a volumului total de prime. Acesta a fost rezultatul unei performante general pozitive pe toate liniile de business, in special pe asigurarile auto. Croatia (+18,3%) si Serbia (+11,6%), tari incluse in segmentul „Alte piete din ECE”, au inregistrat de asemenea cresteri de doua cifre. Volumul primelor subscrise in Austria a crescut la 2.170,0 milioane de euro, in pofida continuarii politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurarilor cu prima unica. Excluzand produsele cu prima unica, volumul primelor a crescut cu 1,3%", potrivit unui comunicat VIG.

Profitul (inainte de impozitare) s-a majorat cu 5,5%, la 233 milioane de euro, in pofida deprecierii fondului comercial in Romania. Rata combinata, neta de reasigurare, a grupului (excluzand veniturile din investitii) a scazut la 96,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri