Consiliul de Administratie al SIF Moldova (SIF2) va supune deciziei actionarilor o noua procedura de vot cu lista de preferinta pentru alegerea conducerii de catre adunarile generale, a anuntat un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Procedura de vot cu lista de preferinta reprezinta o forma derivata din modalitatea clasica a alegerilor din cadrul adunarilor generale ale societatilor, unde se pot aplica votul prin corespondenta, procuri speciale, acceptare tacita, internet si alte modalitati.

Prin acceptarea alegerilor prin lista de preferinta, actionarii SIF Moldova isi vor putea exprima votul fara a participa in mod direct la adunarea generala. Noua forma de votare ar urma sa fie folosita exclusiv, in cadrul AGA, pentru alegerea unor persoane in diferite functii de conducere sau de control ale societatii, dupa cum informeaza NewsIn.

"Impedimentul major pe care aceasta procedura de vot incearca sa-l elimine este cel determinat de diferenta de situatii dintre momentul in care actionarul isi exprima votul si momentul in care votul sau este valorificat in cadrul adunarii generale a actionarilor", au explicat membri din Consiliul de Administratie al SIF2.

Actionarul, care va opta pentru votul prin corespondenta sau procuri speciale, isi exprima vointa in momentul in care va completa buletinul de vot sau procura speciala. Acest moment este anterior celui in care urmeaza ca votul sau sa isi produca efectul, se mai arata in proiectul noii proceduri de vot. Actionarii SIF Moldova vor putea trimite orice sugestii sau observatii legate de noua procedura de vot pana la data de 24 ianuarie 2007, se mai arata in comunicatul remis Bursei.

Principala deficienta a votului prin corespondenta sau prin procura speciala consta in anularea acestuia in cazul incompatibilitatii cu functia vizata unuia dintre candidati sau in cazul retragerii din cursa a unuia dintre competori. " Actionarul este pus in situatia de a nu putea sa isi exprime votul pentru unul din candidatii ramasi desi, daca ar fi cunoscut impedimentul, ar fi avut cel putin o alta optiune",se spune in proiect.

Noua modalitate de vot da posibilitatea actionarilor care voteaza folosind lista de preferinta sa participe si la turul al doilea al alegerilor, astfel incat votul prin corespondenta si prin procuri speciale sa fie valorificat, au mai spus oficialii SIF 2.

SIF 2 Moldova a obtinut un profit net de 43,438 milioane lei (12,375 milioane euro) pe primele zece luni din 2006, cu 8,9% mai mult decat la sfarsitul lunii septembrie, potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv. Profitul SIF 2 Moldova pe primele noua luni din 2006 s-a redus cu 24% fata de aceeasi perioada din 2005, de la 52,594 milioane lei la 39,852 milioane lei (11,35 milioane euro), potrivit datelor de bilant transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Activul net total al SIF 2 Moldova a atins 1,3 miliarde lei (370 milioane euro) la sfarsitul lunii octombrie 2006, in crestere cu 4,21% fata de luna septembrie. Valoarea unitara a activului net a fost de 2,5060 lei, cu 4,21% mai mult decat in septembrie si, respectiv, cu 51,49% peste nivelul atins la sfarsitul anului 2005.

SIF 2 Moldova a obtinut, in anul 2005, un profit net de 48,2 milioane lei (13,1 milioane euro). Capitalul social al SIF 2 este impartit in 519 milioane actiuni, iar profitul pe actiune pentru anul trecut a fost de 0,09 lei, potrivit datelor din bilantul financiar. La inceputul acestui an, actionarii au aprobat distribuirea de dividende in valoare de 0,067 lei/actiune.

Titlurile SIF 2 Moldova sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. Luni, actiunile SIF 2 au inchis sedinta de tranzactionare la un pret de 3,2 lei/actiune, care corespunde unei capitalizari bursiere de 1,661 miliarde lei (484 milioane euro) si reprezinta 2,33% din capitalizarea totala a bursei din Bucuresti, potrivit datelor BVB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri