Investitorii au subscris de peste 15,4 ori mai multe actiuni emise de compania Alumil Rom Industry, in cadrul ofertei publice de vanzare, care s-a incheiat luni, potrivit brokerilor.
"A fost o sedinta care a stat sub semnul incheierii ofertei publice de la Alumil, cu o suprasubscriere de peste 15,4 ori, un record in seria ofertelor publice derulate la Bursa de Valori Bucuresti, care demonstreaza cererea foarte mare de actiuni noi de pe piata, la un pret bun fata de media pietei care a atras investitorii", a declarat, pentru NewsIn, Alin Brendea, vicepresedintele Prime Transaction.

"Oferta publica de actiuni de la Alumil Rom Industry a fost suprasubscrisa de peste 15,4 ori pana la inchiderea sedintei de luni de la Bursa, fiind subscrise 96.200.378 actiuni, fata de cele 6,25 milioane de actiuni care au fost oferite, fiind un record absolut in seria ofertelor publice de actiuni derulate la BVB ", a declarat pentru NewsIn, Alin Brendea, vicepresedintele Prime Transaction.

Valoarea totala a actiunilor subscrise pana luni, la inchiderea Bursei de Valori Bucuresti, a fost de peste 442,5 milioane lei (129 milioane euro).

"Este posibil ca pana marti, in ultima sedinta de tranzactionare de la Bursa, sa fie introduse si alte ordine de subscrisere, ramase, care pot modifica, in crestere, valoarea totala a subscrierilor", a declarat Mihai Chisu, broker la Alpha Finance, casa de brokeraj care a intermediat oferta publica de actiuni Alumil. Intermediarii ofertei au primit cereri de subscriere pana luni, iar ordinele de cumparare pot fi introduse in sistemul de tranzactionare al Bursei pana marti. Oferta publica primara de vanzare a actiunilor Alumil Rom Industry, in valoare totala de 28,75 milioane lei, s-a derulat in perioada 8-18 decembrie si va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti in 2007

Potrivit prospectului de oferta, daca actiunile companiei sunt suprasubscrise, alocarea titlurilor se va face prin metoda pro-rata, proportional cu sumele depuse.

"Succesul ofertei publice de la Alumil dovedeste increderea mare a investitorilor fata de Bursa de Valori Bucuresti si readuce in prim-plan problema lipsei de oferte noi de actiuni pe piata. Exista o cerere foarte mare de actiuni noi pe piata, iar in cazul Alumil a contat foarte mult pretul oferit, care este mai bun decat media pietei bursiere", a declarat Alin Brendea.

Compania vinde prin oferta publica primara 6,25 milioane de actiuni care au o valoare nominala de 0,2 lei si un pret de vanzare de 4,6 lei. Investitorii trebuie sa achizitioneze un pachet minim de 50 de titluri.

Oferta este intermediata de casa de brokeraj Alpha Finance. Actiunile au fost oferite la sediul intermediarului sau la sediile grupului de distributie alcatuit din casele de brokeraj BT Securities, EFG Eurobank Securities, Eteba Romania, Ieba Trust, Intercapital Invest si Broker SA si la sediul Alpha Bank Romania.

Alumil Rom Industry este o filiala a firmei Alumil Mylonas-Industria Aluminiului SA, grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.

Alumil Rom Industry si-a extins in ultimii ani reteaua de distrubutie pe intreg teritoriul Romaniei si are puncte proprii de distributie in orasele Alba , Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Focsani, Galati, Iasi, Ploiesti, Pitesti, Ramnicu Vilcea, Sibiu, Slatina, Suceava, Tirgu Mures, Targu Jiu, Timisoara, din care sedii proprii sunt cele din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov si Galati.Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 84,47 milioane lei si un profit net de 12,43 milioane lei. in prezent, compania are un capital social de cinci milioane lei, divizat in 25 milioane de actiuni.

Investitorii au subscris 96.200.378 de actiuni in valoare totala 442 milioane lei pana luni, la inchiderea tranzactiilor pe segmentul ofertelor publice. "Este posibil ca luni si marti sa fie introduse si alte ordine de subscrisere ramase care pot modifica, in crestere, valoarea totala a subscrierilor", a declarat, pentru NewsIn, Mihai Chisu, broker la Alpha Finance.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a scazut, luni, cu 0,16%, de la 4.921,63 puncte pana la 4.913,93 puncte. Indicele vienez, ROTX, jucat la Bursa din Viena, s-a depreciat cu 0,54%, de la 17.289,52 puncte pana la 17.196,55 puncte. Indicele BET a scazut cu 0,69%, de la 7.926,32 puncte pana la 7.871,67 puncte. Indicele BET-FI, care arata evolutia celor cinci SIF-uri, s-a apreciat cu 0,84% fata de valoarea inregistrata in sedinta anterioara, de la 61.111,72 puncte pana la 61.625,92 puncte.

"A fost o sedinta cu o evolutie usor pozitiva, dar amestecata, cu cresteri si scaderi succesive, dar cu variatii mici ale indicilor bursieri, pe fondul unei lichiditati foarte bune", a declarat Alin Brendea.

Cel mai activ titlu financiar a fost SIF 5 Oltenia cu tranzactii de 11,182 milioane lei, urmat de actiunile SIF 2 Moldova cu schimburi de peste 8,428 milioane lei. Actiunile SIF 5 Oltenia s-au apreciat cu 1,48%, de la 3,37 lei/titlu la 3,42 lei/titlu. Titlurile SIF 2 Moldova au crescu de la 3,11 lei/actiune la 3,2 lei/actiune. "Actiunile societatilor financiare au reusit, luni, sa isi consolideze cotatiile anterioare, pe o tendinta de crestere, fiind din nou cele mai lichide titluri din piata", a declarat Alin Brendea.

Cotatia actiunilor SNP Petrom a stagnat, luni, la valoarea din sedinta anterioara, de 0,545 lei. Valoarea tranzactiilor cu titlurile SNP Petrom a fost de 3,273 milioane lei. Cotatia Rompetrol Rafinare a scazut cu 2,79%, de la 0,0895 lei la 0,087 lei, iar valoarea schimburilor cu actiunile rafinariei Petromidia a fost de 4,458 milioane lei.

Titlurile Bancii Transilvania au scazut cu 1,51%, de la 0,995 lei la 0,98 lei, pe fondul unor tranzactii de 6,17 milioane lei. Actiunile BRD SocGen s-au scumpit cu 0,56% de la 17,90 lei la 18 lei, iar valoarea tranzactiilor a fost de 2,801 milioane lei. Titlurile Bancii Comerciale Carpatica s-au mentinut la cotatia din sedinta precedenta, de 0,52 lei, iar schimburile s-au cifrat la 418.989,5 lei.

"In ultima sedinta de la Bursa de Valori Bucuresti din 2006 vom asista la o diversitate de comportamente, unii investitori preferand sa isi marcheze profiturile si altii orientandu-se spre acumulare", a mai spus Alin Brendea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri