Leul continua sa se aprecieze pentru a doua sedinta consecutiva in raport cu moneda unica europeana, inregistrand o scadere de 0,12% fata de valoarea inregistrata anterior. Lucrurile nu stau insa la fel si in ceea ce priveste paritatea dolar/leu, moneda noastra continuand sa se deprecieze pentru a 3-a sedinta consecutiva.

Cursul anuntat marti, 4 septembrie, de BNR pentru paritatea euro/leu a scazut cu 0,54 de bani (0,12%), pana la 4,6321lei/euro, de la 4,6375 lei/euro inregistrat cu o zi in urma. In acelasi timp, moneda nationala a continuat sa se deprecieze in raport cu dolarul american, BNR anuntand o paritate dolar/euro in crestere cu 0,81 de bani (0,20%), pana la 4,0051, de la 3,9970 inregistrat cu o zi in urma

Curs euro in regiune: leul romanesc, singurul care s-a apreciat in raport cu moneda unica europeana

Francul elvetian, urmarit in special de romanii care au credite in aceasta moneda, s-a depreciat si el marti in fata leului romanesc, inregistrand un curs de 4,1121 lei/franc, de la 4,1191 lei/franc in sedinta anterioara.

Raportat la pietele din regiune, leul a fost singura moneda care s-a apreciat in fata monedei unice europene, zlotul polonez inregistrand o depreciere de 0,38%, cea mai mare, urmat de forintul unguresc cu o depreciere de 0,29%. In acelasi timp, coroana ceha a inregistrat o depreciere de 0,04%.

Curs BNR pentru dolar: cum se stabileste cotatia?

Dolarul nu este cotat direct pe piata romaneasca, astfel ca raportul dolar/leu se stabileste prin intermediul raportului euro/dolar pe plan international. Marti, acesta a scazut sub pragul de 1,16 dolari/euro, dupa o crestere usoara inregistrata in sedinta anterioara.

Opiniile referitoare la evolutia viitoare a raportului euro/dolar sunt impartite. In timp ce unii analisti previzioneaza o depreciere accelerata a monedei americane, pe fondul temerilor cu privire la intrarea economiei americane pe un trend descendent, altii se asteapta la o apreciere a dolarului datorita dobanzilor deja ridicate din SUA. Mai mult, pietele asteapta cel putin inca o majorare de dobanda din partea Rezervei Federale (Fed), fapt care ar alimenta asteptarile de apreciere a dolarului.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri