Leul romanesc continua sa se aprecieze pentru a doua sedinta consecutiva din aceasta saptamana fata de moneda unica europeana. De asemenea, moneda nationala s-a apreciat si fata de dolarul american, cursul coborand sub pragul de 4 lei.

Raportul euro/leu s-a situat marti, 11 septembrie, la 4,6325 lei/euro, in scadere cu 0.07 bani (0,02%) fata de sedinta anterioara cand acesta s-a situat la 4,6332 lei/euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR)

Curs BNR pentru dolar: cum a evoluat cotatia?

Leul s-a apreciat si fata de dolarul american cu 0,73 de bani (+0,18%) pana la un curs de 3,9946 lei/dolar de la o cotatie de 4,0019 lei/dolar, inregistrata cu o sedinta in urma. Astfel, moneda americana a coborat sub pragul de 4 lei pe care il depasise in sedinta anterioara.

Dolarul nu este cotat direct pe piata valutara de la Bucuresti, astfel ca raportul dolar/leul este stabilit prin prisma paritatii euro/dolar pe plan international. Iar aceasta s-a situat astazi, 11 septembrie, in jurul valorii de 1,157 dolari/euro, in crestere fata de sedinta anterioara cand s-a situat la 1,155 dolari/euro.

Francul elvetian, de interes in special pentru romanii cu credite in aceasta valuta, a continuat sa scada, marti, in fata leului, pana la o cotatie de 4,1001, de la 4,1113 lei/franc.

Curs euro in regiune: leul, in trend cu monedele vecine!

Monedele din regiune au urmat trendul de crestere al leului romanesc fata de moneda unica europeana. Asadar, coroana ceha s-a apreciat cu 0,26%, forintul unguresc cu 0,06%, iar zlotul polonez cu 0,10% fata de euro.

Pentru perioada urmatoare, analistii se asteapta la aprecierea monedelor din regiune, mai putin a leuluui romanesc. Acesta din urma este de asteptat sa se deprecieze cu un procent in urmatoarele 12 luni, pana la nivelul de 4,685 lei pentru un euro, dupa ce a inregistrat performante superioare altor monede din regiune in acest an.

Sursa foto: By Ion Sebastian / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri