Subscrierile in cadrul emisiunii de obligatiuni lansata de Broker Cluj se deruleaza in perioada 3 ianuarie - 1 februarie 2007, a anuntat un comunicat transmis de casa de brokeraj clujeana catre Bursa de Valori Bucuresti.

Valoarea totala a emisiunii este de 25 milioane lei. Casa de brokeraj emite 10 milioane de obligatiuni cu valoare nominala de 2,5 lei. Pretul de vanzare este de 2,5 lei pe obligatiune, iar rata dobanzii a fost stabilita la 6% pe an, si va fi platita semestrial. Investitorii vor plati un comision de subscriere de 0,2%. Obligatiunile vor fi alocate dupa metoda pro rata, metoda la care se va recurge in cazul unei suprasubscrierii, se mentioneaza in comunicatul transmis joi de casa de brokeraj. Obligatiunile au o maturitate de 30 de luni (doi ani si jumatate).

Emisiunea se deruleaza in doua etape potrivit NewsIn. in intervalul 3-17 ianuarie isi pot exercita dreptul de preferinta cei care detin titluri Broker Cluj la data de de 15 noiembrie. Acesita pot subscrie cel putin o obligatiune. Etapa a doua se desfatoara in intervalul 18 ianuarie - 1 februarie, volumul minim fiind de 1.000 de obligatiuni.

Pretul de subscriere al actiunilor a fost stabilit ca fiind pretul mediu de la bursa al actiunilor BRK in ultimele trei luni anterioare lunii de subscriere minus 12,5% (5% castig pe an de detinere a obligatiunilor), iar perioada de subscriere este luna a 29-a de viata a obligatiunilor.

Casa de grokeraj Boker Cluj a anuntat un profit brut de 17,83 milioane lei (5,03 milioane euro), in primele zece luni ale anului, cu 18,6% mai mare decat profitul estimat pentru sfarsitul anului 2006. Casa de brokeraj a estimat un profit brut de 150 milioane leri la sfarsitul anului in curs. Valoarea de piata a pachetului total de actiuni detinut in portofoliu este de aproximativ 66,9 milioane de lei, din care o pondere de 97,74% o detin titlurile societatilor cotate la bursa, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Broker SA a fost infiintata ca societate pe actiuni in data de 26 octombrie 1994. Capitalul initial al Broker SA a fost de 58.500.000 lei. in urma majorarii, capitalul social este de 54,610 milioane lei divizat in 109,221 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,5 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Barbu, IT Smart Systems: Omnichannel, abordarea căștigătoare pentru bănci
Setari Cookie-uri