Piata asigurarilor va atinge un nivel al primelor subscrise de 1,6 miliarde euro pana la sfarsitul anului 2006, ceea ce reprezinta a zecea parte din piata bancara din Romania, potrivit presedintelui BCR Asigurari, Mihail Tecau
Ritmul de crestere, de anul acesta, al industriei asigurarilor va continua si in 2007, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cand piata ar putea ajunge la un volum al afacerilor de 2-2,2 miliarde euro, a mai spus Tecau. Investitiile totale pentru capitalizarea societatilor de asigurari s-au ridicat, in 2006, la 115 milioane euro. "Ar fi nevoie si in 2007 de o capitalizare a societatilor de asigurari de pe piata romaneasca, cel putin la nivelul anului 2006, de peste 100 milioane euro", a spus reprezentantul BCR Asigurari, citat de NewsIn.

"Dupa aderare, in Romania vor veni societati de asigurari foarte importante, datorita faptului ca va deveni foarte usor sa isi deschida sucursale. Piata asigurarilor din Romania nu este foarte stabila si avem, in acest moment, un grad mai redus de concentrare a afacerilor din zona asigurarilor", a mai zis Tecau. El a mai aratat ca "in acest fel, piata asigurarilor din Romania ar putea ajunge, pana in 2011 la un nivel de cinci-sase miliarde euro, in conditiile in care se vor dezvolta si pensiile private, respectiv pilonii II si III ai pensiilor private".

Asiguratorii straini care vor intra pe piata romaneasca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana nu vor avea nevoie de autorizare din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), iar ea nu va putea rezolva nici reclamatiile clientilor.

Piata romaneasca a asigurarilor are un mare potential de dezvoltare in conditiile in care estimam pentru sfarsitul anului ca ponderea pietei de asigurari in Produsul Intern Brut va fi de circa 1,7%, potrivit presedintelul CSA, Angela Toncescu. Avem de asemenea experienta altor tari care au aderat la UE si care dupa aderare au fost invadate de asiguratorii straini. Astfel in Slovacia la un an si jumatate dupa aderarea la UE intrasera pe piata de asigurari 329 de companii straine, in Slovenia 320, iar in Ungaria 324 de companii, a mai precizat Toncescu.

Volumul primelor brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor in perioada 1 ianuarie 30 septembrie 2006 a fost de 4,25 miliarde lei (circa 1,20 miliarde euro ), potrivit datelor CSA. "Din acest total, primele brute subscrise aferente contractelor de asigurari generale s-au cifrat la 3,43 miliarde lei, in timp ce asigurarile de viata au generat prime subscrise in suma de 811,29 milioane lei", se afirma intr-un comunicat al Comisiei din noiembrie.

Primele subscrise in primele trei trimestre din 2006, aferente ambelor categorii de asigurare, reprezinta 96% din volumul inregistrat in cursul intregului an 2005. In cazul categoriei de asigurari generale, acest procent este de 102%, iar in cazul asigurarilor de viata, de 78%, se mai spunea in comunicatul CSA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri