Indicele ROBOR creste pe majoritatea scadentelor, in contrast fiind doar primele doua scadente care isi continua scaderea inregistrata incepand cu prima zi a acestei saptamani.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut cu 0,01 puncte procentuale fata de cotatia anterioara, fiind situat la 3,10% pe an, dupa 2 sedinte consecutive in care a stagnat. Cresteri au fost inregistrate si in cazul celorlalte scadente, exceptie facand cele pe termen scurt, conform datelor publicate de catre Banca Nationala a Romaniei.

Astfel, ROBOR la 6 luni a crescut cu 0,01 puncte procentuale in sedinta de astazi, 19 septembrie, fata sedinta anterioara, situandu-se la 3,10% pe an. Tot o crestere de 0,01 puncte procentuale a fost inregistrata si pentru ROBOR la 9 si 12 luni, acestea fiind cotate astazi la 3,45% pe an, respectiv 3,51% pe an.

ROBOR continua sa scada puternic pe primele 2 scadente

In contrast cu restul scadentelor, ROBOR overnight si ROBOR la 2 zile continua sa scada puternic in aceasta saptamana. Astfel, ROBOR overnight a scazut cu 0,13 puncte procentuale, de la 1,87% pe an la 1,74% pe an. In ceea ce priveste ROBOR la 2 zile, acesta a scazut cu 0,12 puncte procentuale, de la 1,87% pe an la 1,75% pe an.

Cresterea inflatiei va lovi in ROBOR, afectand romanii cu credite in lei cu dobanda variabila

Inflatia anuala a urcat in luna august la 5,1% pe an, dupa o usoara temperare in luna iulie la 4,56%, si este de asteptat ca aceasta crestere sa puna presiune pe dobanzi, ducand la o crestere a indicelui ROBOR.

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat ca, in luna august, inflatia anuala a urcat la 5,1% pe fondul scumpirii marfurilor nealimentare cu 6,8% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. In schimb, preturile la alimente si servcii au crescut cu tare sub medie. Cel mai mult, in august fata de iulie, s-au scumpit serviciile postale (cu 21,5%), gazele naturale (cu 5,6%) si citricele (cu 3%). Scumpiri importante s-au consemnat si la energie si transport aerian (cu peste 2%).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri