Banca Comerciala Romana (BCR) va contribui cu 8 milioane euro la castigul din 2006 al actionarului sau majoritar, Erste Bank, ca urmare a scaderii costurilor de restructurare din ultimul trimestru al anului la 50 milioane euro, fata de 70 milioane euro cat era estimat, potrivit unui raport Citigroup

Erste Bank si-a sporit participatia la capitalul BCR de la 61,9% pana la 69,1%, in urma ofertei catre salariati, incheiata recent. Partea care ii revine lui Erste din profiturile BCR a crescut prin reducerea participatiei actionarilor minoritari si majorarii pachetului detinut de grupul austriac la banca romaneasca.

"Anticipam, astfel, ca BCR va contribui anul viitor la castigurile grupului Erste Bank cu 5%, tot cu 5% in 2008 si cu 6% in 2009, conform previziunilor noastre mai vechi", se mentioneaza in raportul publicat marti de Citibank.

Oferta de cumparare a actiunilor detinute de salariatii BCR a fost incheiata cu succes, in varianta Erste Bank, care le-a propus o dubla oferta: schimb de actiuni (o actiune Erste pentru sase actiuni BCR) sau plata in numerar (6,5 euro pentru o actiune BCR), se mai arata in raport, potrivit NewsIn.

"Erste s-a asigurat ca va prelua 90% din actiunile pentru care lansase oferta si va cumpara un pachet de actiuni de 7,2% la BCR, majorand participatia grupului la banca romaneasca la 69,1%, de la 61,9%, cat detinea Erste inaintea ofertei. O treime din actiunile care au facut obiectul tranzactiei au fost platite cu bani gheata, la pretul de 6,5 euro/actiune", se aminteste in raportul Citigroup.

Reprezentantii Erste au declarat ca nu intentioneaza sa pastreze actiunile, ci sa le vanda, cel mai probabil actionarului majoritar, fundatia "Die Erste sterreichische Spar-Casse Privatstiftung", care detine in acest moment 30,2% din actiuni. "La pretul curent al pietei, Erste ar avea un castig inainte de impozitare de circa 27 de milioane de euro din vanzarea actiunilor. Castigul nu va trece prin bilantul de profit si pierdere al bancii, ci va fi capitalizat", se mai precizeaza in raportul Citigroup.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri