Investitorii au subscris de 16,46 ori mai multe actiuni emise de compania Alumil Rom Industry, potrivit paginii de internet a casei de brokeraj Alpha Finance, iar valoarea totala a subscrierilor a fost de peste 473 milioane lei (peste 138 milioane euro).

Oferta publica de vanzare de actiuni de la Alumil Rom Industry a fost subscrisa in proprortie de 1.646,85% pana la inchiderea sedintei de marti de la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit datelor comunicate de casa de brokeraj Alpha Finance, intermediarul ofertei. Au fost subscrise, in total, 102.928.125 de actiuni, comparativ cu 6,25 milioane de titluri care au fost oferite.

Intermediarii ofertei au primit cereri de subscriere pana luni, dar ordinele de cumparare de actiuni Alumil Rom Industry puteau fi introduse in sistemul de tranzactionare al Bursei pana la inchiderea sedintei de marti.

Oferta publica primara de vanzare a actiunilor Alumil Rom Industry, in valoare totala de 28,75 milioane lei, s-a derulat in perioada 8-18 decembrie si va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti in 2007.

Potrivit prospectului de oferta, daca actiunile companiei sunt suprasubscrise, alocarea titlurilor se va face prin metoda pro-rata, proportional cu sumele depuse.

"Succesul ofertei publice de la Alumil dovedeste increderea mare a investitorilor fata de Bursa de Valori Bucuresti si readuce in prim-plan problema lipsei de oferte noi de actiuni pe piata. Exista o cerere foarte mare de actiuni noi pe piata, iar in cazul Alumil a contat foarte mult pretul oferit, care este mai bun decat media pietei bursiere", a declarat, potrivit NewsIn, vicepresedintele casei de brokeraj Prime Transaction, Alin Brendea.

Compania vinde prin oferta publica primara 6,25 milioane de actiuni care au o valoare nominala de 0,2 lei si un pret de vanzare de 4,6 lei. Investitorii trebuie sa achizitioneze un pachet minim de 50 de titluri. Oferta este intermediata de casa de brokeraj Alpha Finance. Actiunile au fost oferite la sediul intermediarului sau la sediile grupului de distributie alcatuit din casele de brokeraj BT Securities, EFG Eurobank Securities, Eteba Romania, Ieba Trust, Intercapital Invest si Broker SA si la sediul Alpha Bank Romania.

Alumil Rom Industry este o filiala a firmei Alumil Mylonas-Industria Aluminiului SA, grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.

Alumil Rom Industry si-a extins in ultimii ani reteaua de distrubutie pe intreg teritoriul Romaniei si are puncte proprii de distributie in mai multe orase din tara, din care sedii proprii sunt cele din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov si Galati. Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 84,47 milioane lei si un profit net de 12,43 milioane lei. in prezent, compania are un capital social de cinci milioane lei, divizat in 25 milioane de actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri