Imprumutul este structurat si aranjat de BERD, care va deschide o parte din acesta spre sindicalizare. Partea de 70 de milioane de euro acordata direct de BERD va avea o maturitate de 7 ani, in timp ce suma sindicalizata, de 130 de milioane de euro, vaavea o maturitate de 5 ani.

"Imprumutul va avea un impact important pentru Romania, atat in ceea ce priveste sprijinirea cresterii competitivitatii intreprinderilor, cat si prin sustinerea imprumuturilor ipotecare pentru persoane fizice. De asemenea, sindicalizarea creditului reflecta interesul bancilor comerciale internationale pentru Romania", a declarat directorul pentru relatii bancare la BERD, Jean-Marc Peterschmitt.

"Aderarea Romaniei la UE va aduce noi provocari pentru bancile romanessti; acest imprumut ne va consolida pozitia de top pe care o detinem deja pe piata reprezentata de sectorul privat din Romaniaĺĺ, a declarat Patrick Gelin, presedinte-director general al BRD-Groupe Societe Generale.

BRD SocGen se finanteaza, in proportie de 80%, prin atragerea de depozite bancare, restul necesarului fiind acoperit prin suportul bancii-mama, Groupe Societe Generale si prin imprumuturi de la institutii financiare internationale, precum BERD si International Financial Corporation (IFC), divizia financiara a Bancii Mondiale.

BRD SocGen este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc sapte miliarde euro. Banca are doua milioane de clienti si opereaza o retea de peste 550 de unitati