Compania de asigurari de sanatate Signal Iduna, cu peste 130.000 de asigurati activi, a lansat un nou serviciu de plata, denumit Easy Pay, pentru servicii medicale la clinicile private prin intermediul unui card bancar alimentat direct de asigurator. Asiguratii Signal Iduna vor trebui doar sa anunte compania de asigurari inainte de a apela la serviciile medicale ale unui furnizor pentru a le fi virati banii pentru acoperirea costurilor.

Signal Iduna vrea sa inchida era dosarelor de rambursare in asigurarea de sanatate privata si sa revolutioneze metodele traditionale de plata pentru servicii medicale acoperite de asigurari. Compania intentioneaza astfel sa achite pe loc cuantumul serviciilor medicale catre clinicile private prin intermediul serviciului Easy Pay, iar asiguratii sa nu mai fie nevoiti sa acceseze fonduri proprii pentru a putea avea beneficia de servicii medicale din afara retelei Mediqa Net, potrivit companiei.

Metoda presupune platirea serviciilor medicale in afara retelei, prin intermediul unui card bancar alimentat direct de asigurator. Clienti vor trebui sa anunte insa cu cel putin 24 de ore inainte de a merge la doctor pentru efectuarea platii pe card.

"Easy Pay ofera control asupra accesarii serviciilor medicale, nu mai sunt necesare documente transmise in original, iar plata serviciilor medicale se face simplu, prin intermediul unui card bancar alimentat direct de asigurator", arata Signal Iduna care arata ca metoda a fost adoptata rapid de cateva mii de asigurati in doar cateva luni. "Practic, vorbim despre plata in avans a unui serviciu medical necesar, pe care asiguratul il plateste in clinica cu un card bancar alimentat de asigurator".

"Cu siguranta digitalizarea ramane un cuvant cheie in orice proiect urmator, iar odata cu tehnologizarea pietei putem aplica metode din ce in ce mai avansate pentru facilitarea accesului la servicii medicale" declara Tiberiu Maier, presedintele Signal Iduna Romania.

Grupul Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, format in 1999 prin fuziunea intre SIGNAL Versicherungen, Dortmund si IDUNA NOVA Group, Hamburg. In prezent, Signal Iduna este prezenta in Germania, Polonia, Ungaria, Elvetia si Romania. Activitatea din tara noastra a inceput in 2008, asigurarile private de sanatate fiind directia principala de dezvoltare a companiei. In prezent, compania dispune de peste 130.000 de asigurati activi, iar businessul companiei a inregistrat in ultimii doi ani cresteri de peste 20%.

Sursa foto: DesisLittleAdventures / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri