Indicele ROBOR a inregistrat cresteri minore in sedinta de astazi, 8 octombrie, pe 6 dintre cele 8 scadente. Aflati din materialul de mai jos cum s-a situat indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei.

Indicele ROBOR a inceput a doua saptamana a lunii octombrie intr-un trend ascendent pe majoritatea scadentelor. Singura scadenta care si-a pastrat valoarea inregistrata la finalul saptamanii trecute este ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei, fiind cotata astazi la 3,13% pe an, conform datelor publicate de catre Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR overnight a inregistrat o crestere de 0,05 puncte procentuale, de la 2,53% pe an la 2,58% pe an, in sedinta de astazi. ROBOR la 2 zile s-a situat astazi la 2,58% pe an, dupa o crestere de 0,03 puncte procentuale fata de sedinta anterioara.

In ceea ce priveste scadentele la 1 saptamana, 1 luna si 6 luni, indicele ROBOR a inregistrat cresteri de 0,01 puncte procentuale, acestea situandu-se la 2,62% pe an, 3,07% pe an, respectiv 3,39% pe an.

Indicele ROBOR la 9 luni a inregistrat o crestere de 0,02 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 3,45% pe an la 3,47% pe an. ROBOR la 12 luni este singura scadenta care a scazut astazi, minor ce-i drept, de la 3,52% pe an la 3,51% pe an.

Citeste si:
OTP lanseaza un depozit bancar cu dobanda 5% in 15 luni
OTP lanseaza un depozit...

Sursa foto: By MonumentalArt / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Fondul romanilor care vor bani din chirii, performerul lunii august