ROBOR la 3 luni s-a majorat astazi, 10 octombrie, dupa 3 sedinte consecutive in care isi pastrase aceeasi valoare, respectiv 3,13% pe an. Scenariul s-a repetat si in cazul celorlalte scadente, acestea inregistrand, de asemenea, cresteri minore.

ROBOR overnight si ROBOR la 2 zile au mers cot la cot in sedinta de astazi, crescand cu 0,4 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 2,72% pe an la 2,76% pe an. “Vedeta” zilei de astazi, din punct de vedere al cresterii, este ROBOR la o saptamana care s-a majorat cu 0,07 puncte procentuale, de la 2,79% pe an la 2,86% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 6 luni si ROBOR la 9 luni au inregistrat ambele cate o crestere de 0,03 puncte procentuale, fiind cotate astazi la 3,43%, respectiv 3,51%. In ceea ce priveste ROBOR la 12 luni, acesta a inregistrat o crestere de 0,02 puncte procentuale, de la 3,53% pe an la 3,55% pe an.

ROBOR la 3 luni se majoreaza dupa 3 sedinte consecutive in care a stat pe loc

ROBOR la 3 luni dobanzi credite cat sunt dobanzile

sursa foto: shutterstock.com

Citeste si:
Extinderea programului de indatorare, pe masa Guvernului! Care e suma?
Extinderea programului de...

ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei, s-a majorat astazi, 10 octombrie, cu 0,04 puncte procentuale de la 3,13%, valoare la care a stagnat timp de 3 sedinte consecutive, pana la 3,17% pe an.

Evolutia dobanzilor in piata monetara este direct influentata de cresterea preturilor de consum. Institutul National de Statistica (INS) a publicat miercuri rata anuala a inflatiei pentru luna septembrie, care ramane la un nivel ridicat, desi a scazut usor de la 5,1%, in august, la 5,03%. In septembrie, marfurile nealimentare s-au scumpit cel mai mult, cu 6,55%, cele alimentare cu 4,44%, in timp ce serviciile au inregistrat un avans de 2,54%, conform datelor prezentate de INS.

Sursa foto: Blaj Gabriel / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce judet sta cel mai prost la plata creditelor dupa primele 6 luni