Leu a recuperat, miercuri, 10 octombrie, din pierderea inregistrata in ultima perioada in fata principalelor valute, in special in raport cu dolarul american. Moneda nationala s-a apreciat fata de euro, dolar si franc elvetian, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Pentru euro, BNR a anuntat un curs de 4,6628 lei/euro, in scadere cu 0,4 bani (0,09%), de la 4,6668 lei/euro in sedinta anterioara.

Curs BNR pentru dolar: leul romanesc creste in fata monedei americane

Dolarul a scazut si el, chiar mai consistent, in raport cu leu, pana la o cotatie de 4,0590 lei/dolar, cu 1,15 bani (0,28%) mai putin de cat in sedinta de marti, cand moneda americana a fost cotata la 4,0705 lei/dolar.

Leul s-a apreciat si in raport cu francul elvetian, pana la un curs de 4,0896 lei/franc de la 4,0949 lei/franc cu o zi in urma.

Cursul euro in regiune

Moneda romaneasca se apreciaza in ciuda trendului regional, care arata o crestere a monedei europene in fata monedelor din tarile vecine. La jumatatea sedintei de tranzactionare, coroana ceha inregistra o pierdere de 0,07% in raport cu euro, forintul unguresc pierdea 0,1%, iar zlotul polonez, ca si coroana ceha, 0,07%.

Citeste si:
Curs valutar BNR astazi, 8 mai: leul revine pe crestere firava
Curs valutar BNR astazi, 8...

In ceea ce priveste raportul euro/dolar (in functie de care se stabileste, in Romania, cotatia dolar/leu) acesta a crescut miercuri, usor, testand din nou pragul de 1,15 dolari/euro.

Sursa foto: By Billion Photos / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Curs valutar BNR astazi, 9 mai: leul se depreciaza din nou