Citeste si

"Exista indicii de nerespectare a prevederilor din prospectul de oferta publica referior la subscrierile de actiuni de la Alumil si, daca se confirma aceste aspecte in cursul verificarilor intreprinse, pot duce la anularea ofertei publice de catre CNVM, in baza articolului 174 aliniatul 1 din Legea 297-2004", a declarat Gabriela Anghelache, presedintele CNVM.

Potrivit acesteia, responsabilitatea la primirea formularelor de subscriere de actiuni in ceea ce priveste banii detinuti de client in cont revenea integral intermediarilor ofertei de la Alumil Rom Industry.

"Am decis sa suspendam decontarile in oferta publica de la Alumil pe o perioada de doua saptamani, conform prevederilor din statutul CNVM, pentru protectia actionarilor de catre autoritatea pietei de capital", a spus Gabriela Anghelache.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a fost sesizata marti de unii investitori de existenta unor nereguli la subscrierea actiunilor in cadrul ofertei publice lansate de compania Alumil Rom Industry la Bursa de Valori Bucuresti. Investitorii au suspectat faptul ca o parte dintre brokerii de la bursa au plasat ordine de subscriere pentriu clienti desi acestia nu aveau in cont toti banii necesari.

"Am decis sa investigam, cu caracter de urgenta, elementele cu care am fost sesizati si am verificat, in cursul zilei de astazi (miercuri - n.r.) documentele societatilor de investitii financiare care au fost implicate in subscrierea ofertei publice de la Alumil. Este un volum foarte mare de documente si nu toate societatile de servicii financiare ne-au trimis actele cerute, de aceea am suspendat decontarile si vom continua verificarile ca sa vedem daca indiciile se confirma", a mai declarat presedintele CNVM pentru The Money Channel. in opinia sa, cel mai mare risc pentru investitori este sa fie anulata oferta publica de la Alumil si sa se reia procedurile de autorizare.

"Cat timp nu avem elemente concrete si ferme care sa ne confirme indiciile nu putem lua decizia anularii ofertei, care este o masura deosebit de grava. Daca se vor confirma indiciile, fibalitatea acestui caz va fi data de o instanta de judecata", a subliniat Gabriela Anghelache.

Oferta publica la Alumil ar putea fi anulata Alumil Rom Industry este o filiala a firmei Alumil Mylonas-Industria Aluminiului SA, grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.