Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare ar putea anula oferta publica de vanzare de actiuni de la Alumil daca se confirma indiciile de incalcare a prevederilor din prospectul de emisiune
"Exista indicii de nerespectare a prevederilor din prospectul de oferta publica referior la subscrierile de actiuni de la Alumil si, daca se confirma aceste aspecte in cursul verificarilor intreprinse, pot duce la anularea ofertei publice de catre CNVM, in baza articolului 174 aliniatul 1 din Legea 297-2004", a declarat Gabriela Anghelache, presedintele CNVM.

Potrivit acesteia, responsabilitatea la primirea formularelor de subscriere de actiuni in ceea ce priveste banii detinuti de client in cont revenea integral intermediarilor ofertei de la Alumil Rom Industry.

"Am decis sa suspendam decontarile in oferta publica de la Alumil pe o perioada de doua saptamani, conform prevederilor din statutul CNVM, pentru protectia actionarilor de catre autoritatea pietei de capital", a spus Gabriela Anghelache.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a fost sesizata marti de unii investitori de existenta unor nereguli la subscrierea actiunilor in cadrul ofertei publice lansate de compania Alumil Rom Industry la Bursa de Valori Bucuresti. Investitorii au suspectat faptul ca o parte dintre brokerii de la bursa au plasat ordine de subscriere pentriu clienti desi acestia nu aveau in cont toti banii necesari.

"Am decis sa investigam, cu caracter de urgenta, elementele cu care am fost sesizati si am verificat, in cursul zilei de astazi (miercuri - n.r.) documentele societatilor de investitii financiare care au fost implicate in subscrierea ofertei publice de la Alumil. Este un volum foarte mare de documente si nu toate societatile de servicii financiare ne-au trimis actele cerute, de aceea am suspendat decontarile si vom continua verificarile ca sa vedem daca indiciile se confirma", a mai declarat presedintele CNVM pentru The Money Channel. in opinia sa, cel mai mare risc pentru investitori este sa fie anulata oferta publica de la Alumil si sa se reia procedurile de autorizare.

"Cat timp nu avem elemente concrete si ferme care sa ne confirme indiciile nu putem lua decizia anularii ofertei, care este o masura deosebit de grava. Daca se vor confirma indiciile, fibalitatea acestui caz va fi data de o instanta de judecata", a subliniat Gabriela Anghelache.

Oferta publica la Alumil ar putea fi anulata
"Autoritatea pietei de capital verifica toate elementele si va lua in calcul toate circumstantele diun vcazul ofertei publice de la Alumil, iar decizia pe care o va lua va fi corecta, legala si fundamentala, astfel incat investitorii sa aiba in continuare incredere in piata", a mai spus presedintele CNVM.

Oferta publica primara de vanzare a actiunilor Alumil Rom Industry, in valoare totala de 28,75 milioane lei, s-a derulat in perioada 8-18 decembrie la Bursa de Valori Bucuresti.

Oferta publica de vanzare de actiuni de la Alumil Rom Industry a fost subscrisa in proportie de 1.646,85% pana la inchiderea sedintei de marti de la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit datelor comunicate de casa de brokeraj Alpha Finance, intermediarul ofertei.

Investitorii au subscris de 16,46 ori mai multe actiuni emise de compania Alumil Rom Industry, iar valoarea totala a subscrierilor a fost de peste 473 milioane lei (peste 138 milioane euro).

Potrivit prospectului de oferta, daca actiunile companiei sunt suprasubscrise, alocarea titlurilor urma sa se faca prin metoda pro-rata, proportional cu sumele depuse. "Au existat investitori care au suspectat faptul ca brokerii au introdus in Bursa ordine de subscriere fara sa aiba si contravaloarea in bani din partea clientilor", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii casei de brokeraj Alpha Finance.

Oferta este intermediata de casa de brokeraj Alpha Finance. Actiunile au fost oferite la sediul intermediarului sau la sediile grupului de distributie alcatuit din casele de brokeraj BT Securities, EFG Eurobank Securities, Eteba Romania, Ieba Trust, Intercapital Invest si Broker SA si la sediul Alpha Bank Romania. Prin aceasta oferta, Alumil vinde prin oferta publica primara 6,25 milioane de actiuni care au o valoare nominala de 0,2 lei si un pret de vanzare de 4,6 lei. Investitorii aveau posibilitatea sa achizitioneze un pachet minim de 50 de titluri.

Alumil Rom Industry este o filiala a firmei Alumil Mylonas-Industria Aluminiului SA, grup industrial european implicat in industria de prelucrare a aluminiului. Compania este specializata in fabricarea profilelor de aluminiu pentru constructii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri