Leumi Bank a incheiat un acord cu asiguratorul Clal Insurance, potrivit caruia banca va vinde produse de pensie ale Clal Insurance, precum si unitati la fondurile de risc redus administrate de societatea israeliana de asigurari, potrivit publicatiei Globe. in urma cu doua luni, Leumi Bank a incheiat un acord similar cu asiguratorul israelian Migdal Insurance, pentru distribuirea de produse de pensie.

Agentia de evaluare a riscurilor financiare Fitch a schimbat, recent, perspectiva asupra ratingurilor Bank Leumi din "stabil" in "pozitiv", in urma schimbarii similare asupra perspectivei ratingurilor suverane ale Israelului. "O marire a ratingurilor suverane arata o capacitate mai mare a Israelului de a sprijini sistemul bancar in caz de nevoie", a declarat directorul diviziei bancare din cardul Fitch, Anthony Walker.

"Astfel, perspectiva pozitiva reflecta potentialul de marire a ratingurilor dependente de sprijin, odata cu cele suverane", a continuat Walker. Factorii care au determinat o marire a ratingului suveran includ si o imbunatatire a mediului macroeconomic, ceea ce a avut un impact pozitiv asupra sectorului bancar israelian.

Bank Leumi a cumparat, in luna august, 99,27% din capitalul social al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. Bank Leumi Romania, fosta Eurom Bank, a afisat pierderi de 6,7 milioane lei (1,87 milioane euro) dupa primele noua luni ale anului, iar activele bancare au crescut cu 15% in trimestrul al treilea al anului pana la 184,8 milioane dolari (146,3 milioane euro), potrivit datelor bancii.

Banca Leumi a fost fondata la Londra in 1902, sub numele de Anglo Palestine Company. Ea este acum a doua banca israeliana, cu active de 272 miliarde shekeli (50 miliarde euro) la sfarsitul anului 2005, fiind depasita doar de banca Hapoalim, potrivit datelor bancii centrale a Israelului. Grupul financiar israelian Leumi a obtinut, dupa primele noua luni ale anului, un profit net de 572 milioane dolari (451,8 milioane euro), cu 47% mai mare decat in acelasi interval al anului trecut.

Compania israeliana de asigurari Clal, membra a IDB Holding Corp, a infiintat o subsidiara in Romania, sub numele de Clal Asigurari-Reasigurari, in urma unei investitii de opt milioane de dolari, a anuntat, luni, portalul Globes.

Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a fost autorizata recent de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sa vanda polite de asigurare pe teritoriul Romaniei, prin intermediul subsidiarei sale, Clal Asigurari-Reasigurari, al carei sediu central a fost stabilit la Bucuresti, potrivit Globes.

Subsidiara Clal din Romania dispune de 140 de angajati si de 41 de sucursale pe intreg teritoriul Romaniei, investitia totala fiind in valoare de opt milioane de dolari, din care sase milioane de dolari reprezinta aportul actionarilor companiei, mai noteaza Globes.

La sfarsitul lunii noiembrie a acestui an, Clal Insurance Enterprises Holding Ltd, unul dintre liderii pietei israeliene a asigurarilor, a anuntat achizitia companiei americane de asigurari Guard Financial Group Inc, in urma unei tranzactii in valoare de 120 de milioane de dolari.

In trimestrul al treilea al anului 2006, profitul net al Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a scazut cu 27%, fata de perioada similara a anului trecut, inregistrand valoarea de 34 milioane dolari. Potrivit oficialilor companiei, scaderea s-a datorat regresului general inregistrat de economia israeliana, din cauza situatiei politice instabile din regiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri