Indicele ROBOR creste in sedinta de astazi, 23 octombrie, pe 5 dintre cele 8 scadente, ROBOR la 3 luni fiind una dintre acestea. Aflati din materialul de mai jos la cat este cotat.

Indicele ROBOR overnight este singura scadenta care a coborat in sedinta de astazi, cu 0,05 puncte procentuale, de la 1,71% pe an la 1,66% pe an. Indicele ROBOR la 2 zile a inregistrat o crestere majora de 1,70 puncte procentuale, de la 1,73% pe an la 3,43% pe an, conform datelor publicate de catre Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 1 saptamana a crescut cu 0,06 puncte procentuale, de la 3,43% pe an la 3,49% pe an, iar scadenta la o saptamana s-a majorat cu 0,04 puncte procentuale, de la 3,32% pe an la 3,36% pe an.

ROBOR la 6 si 9 luni si-au pastrat aceeasi valoare inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,52% pe an si 3,58% pe an, iar scadenta pe 12 luni s-a majorat cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,62% pe an la 3,63% pe an.

Indicele ROBOR la 3 luni creste pentru a doua sedinta consecutiva

Indicele ROBOR la 3 luni, in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila, a crescut cu 0,02 puncte procentuale fata de sedinta anterioara. In urma acestei majorari, indicele ROBOR la 3 luni atinge maximul ultimelor 2 luni si jumatate, ultima data cand a depasit cotatia de astazi fiind pe 8 august.

Cresterea preturilor de consum influenteaza direct evolutia dobanzilor din piata. Institutul National de Statistica (INS) a publicat saptamana trecuta rata anuala a inflatiei pentru luna septembrie, care ramane la un nivel ridicat, dupa o scadere usoara de la 5,1%, in august, la 5,03%. In septembrie, marfurile nealimentare s-au scumpit cel mai mult, cu 6,55%, cele alimentare cu 4,44%, in timp ce serviciile au inregistrat un avans de 2,54%, conform datelor prezentate de INS.

Sursa foto: By MonumentalArt / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri