Cele mai multe unitati bancare nu au program cu publicul intre 23-26 decembrie si 30 decembrie-2 ianuarie, cu exceptia celor din marile magazine comerciale si a agentilor de la bancile pentru locuinte, care sunt de gasit si in aceste perioade.
Bancile au tinu sa isi asigure clientii ca vor continua sa alimenteze bancomatele (ATM) si automatele de schimb valutar (ASV) si vor asigura, in permanenta, serviciul pentru carduri. Agentiii comerciali vor putea sa isi depuna si in perioada sarbatorilor numerarul incasat. Unitatile Bancii Comerciale Romane (BCR) vor fi inchise pe 25 si 26 decembrie, precum si pe 1 si 2 ianuarie, cu exceptia agentiilor pe care banca le are in magazinele Praktiker, Cora si Plaza Mall din Bucuresti, precum si cele din teritoriu, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii bancii.

Agentiile si sucursalele BRD - Groupe Socit Gnrale vor fi, de asemenea, inchise in zilele de 25 si 26 decembrie, respectiv 1 si 2 ianuarie 2007, cu exceptia celor din marile magazine din tara, a comunicat banca. "Agentiile BRD - Groupe Socit Gnrale din magazinele de mare suprafata din intreaga tara (Carrefour, Kaufland, Cora, Auchan, Jolie Ville, Mercur Mall Ploiesti) vor functiona potrivit programului acestora. De asemenea, clientii BRD - Groupe Socit Gnrale vor avea la dispozitie parcul de peste 800 bancomate (ATM-uri) si 9.000 de puncte de vanzare (POS-uri) instalate la comerciantii acceptanti din tara", se arata in comunicatul bancii.

Intre 18 decembrie 2006 si 03 ianuarie 2007, serviciul Vocalis (platforma call-center a BRD-Groupe Societe Generale) este la dispozitia clientilor in fiecare zi, de luni pana sambata intre orele 08:00 22:00 (program normal) si duminica 24 decembrie, respectiv duminica 31 decembrie 2006 intre orele 08:00 17:00, cu toate optiunile oferite. in zilele de 25 si 26 decembrie 2006, respectiv 1 si 2 ianuarie 2007 vor fi disponibile numai serviciile de interogare a soldului contului curent si de asistenta in caz de pierdere sau furt carduri.

Unitatile Raiffeisen Bank Romania sunt inchise pe 25 decembrie, iar zilele de 26 decembrie 2006, 1 si 2 ianuarie 2007 vor fi, de asemenea, zile libere pentru majoritatea agentiilor si sucursalelor bancii, cu exceptia celor din Carrefour, Cora si Selgros, a comunicat, banca. "Unitatile aflate in incinta supermarketurilor (Carrefour, Cora, Selgros, Mall) au un orar diferit, in functie de programul magazinelor", au spus reprezentantii bancii.

Astfel, de Craciun, pe 25 decembrie, toate unitatile Raiffeisen Bank Romania vor fi inchise, iar pe 26 decembrie vor fi deschise doar agentia Colentina din Carrefour Bucuresti (de la 9:00 la 21:30), agentia Vergului din Cora Bucuresti (de la 9:00 la 20:00), agentia Grigorescu din Cora Cluj (de la 9:00 la 17:00), biroul de credite Lujerului din Cora Bucuresti (de la 9:00 la 20:00) si agentiile bancare din Selgros (de la 8:00 la 22:00). Pe 1 si 2 ianuarie 2007, agentiile si sucursalele Raiffeisen Bank Romania vor fi inchise, cu exceptia agentiilor bancare din Selgros, care vor avea program cu publicul de la 8:00 pana la 16:00.

Departamentul Call Center (Raiffeisen Direct) va fi inchis pe 25 si 26 decembrie, precum si pe 1 si 2 ianuarie, dar banca va asigura asistenta permanenta pentru carduri, myBanking si Raiffeisen Online. Si pentru unitatile HVB tiriac "zilele de 25-26 decembrie 2006 si 1-2 ianuarie 2007 sunt zile nelucratoare". Agentiile HVB tiriac din magazinele Metro vor avea program obisnuit pe durata sarbatorilor. Totusi, "in zilele de 25 decembrie 2006 si 1 ianuarie 2007, zile in care magazinele Metro sunt inchise, agentiile HVB tiriac Metro vor fi inchise", au mentionat, pentru NewsIn, reprezentantii bancii.

"Programul CEC in zilele de sfarsit de an este normal, cu exceptia zilelor de 23 si 30 decembrie (ultimele doua sambete din an) - cand nu se lucreaza, agentiile fiind inchise", spun reprezentantii bancii. Pentru Banca Transilvania, zilele de 25, 26 si 30 decembrie, precum si 1 si 2 ianuarie sunt zile nelucratoare, motiv pentru care pe 29 decembrie programul de lucru al unitatilor bancii se prelungeste cu doua ore, respectiv pana la ora 20:00 in sucursale si 19:00 in agentii.Toate unitatile Alpha Bank vor fi inchise de Craciun si Anul Nou, respectiv pe 25 si 26 decembrie si pe 1 si 2 ianuarie, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii bancii.

Si pentru ING Bank, 25 si 26 decembrie si 1 si 2 ianuarie sunt zile nelucratoare, dar clientii bancii au acces la conturile lor in unitatile Self Bank ale bancii care vor avea program normal de la 7:00 la 23:00. Accesul la bancomatele bancii va putea fi facut tot din unitatile Self Bank.

"Programul ABN AMRO Bank de sarbatori este unul normal. Adica, banca si sucursalele vor fi inchise doar in zilele de 25 si 26 decembrie 2006 si 1 si 2 ianuarie 2007. in restul zilelor este program normal, intre orele 9:00 si 17:00, casieria ramanand deschisa pana la ora 18:00. Se vor face inclusiv procesari de plati", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii bancii.

Toate sucursalele Volksbank, OTP si Unicredit vor fi, de asemenea, inchise intre 23-26 decembrie si 30 decembrie-2 ianuarie, au spus reprezentantii bancilor.

Si unitatile Piraeus Bank Romania vor fi inchise pe 25 si 26 decembrie, percum si pe 1 si 2 ianuarie, dar pentru a facilita accesul clientilor la produsele sale, in perioada sarbatorilor banca va avea sucursale operationale si pe 23 si 30 decembrie, atat in Bucuresti cat si in tara. "in Bucuresti, cei interesati pot efectua operatiuni cash, non cash dar si contractari de credite, in cazul persoanelor fizice, in sucursalele Unirea, Victoria, Titulescu, Carol, Obor, Giurgiului si Iuliu Maniu in intervalul 9.0014.00. in tara, toate sucursalele vor fi operationale in zilele amintite", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii bancii.

Si pentru Citibank Romania zilele de 25 si 26 decembrie si 1 si 2 ianuarie sunt zile libere, dar sistemele de plata a facturilor Easy Payment si Unicasa din benzinariile Agip, sunt deschise in permanenta, iar cele din Domo sunt deschise in intervalul de functionare al magazinelor.

La Finansbank Romania, sucursale din afara centrelor comerciale vor fi inchise intre 24 si 26 decembrie, precum si intre 30 decembrie si 2 ianuarie, in vreme ce sucursalele din centrele comerciale vor fi inchise doar pe 25 decembrie si 1 ianuarie. Pe 24 decembrie unitatile din magazine vor functiona intre 11:00 si 20:00, pe 26 decembrie intre 12:00 si 20:00, pe 31 decembrie intre 10:00 si 18:00, iar pe 2 ianuarie intre12:00 si 20:00, a anuntat banca.

"Unitatile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) nu desfasoara program cu publicul in zilele de 25, 26 decembrie 2006, precum si 1,2 ianuarie 2007. Pentru perioada sarbatorilor, banca a luat masuri de alimentare suficienta a bancomatelor", au anuntat reprezentantii BCC.

Bancile pentru locuinte vor avea un regim special, pentru ca sistemul acestora difera de bancile comerciale obisnuite. Astfel, agentii de vanzari ai Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte vor lucra si vor putea sa preia cereri de contract de la persoanele interesate de sistemul de economisire-creditare pe care il promoveaza. Clientii care vor semna cererile de contract pana pe 31 decembrie inclusiv, vor putea primi prima de la stat.

Astfel, agenti din reteaua proprie de vanzari ai Raiffeisen Banca pentru Locuinte au program non-stop pana la sfarsitul anului, in afara de 31 decembrie, iar agentii care vand prin agentiile Raiffeisen Bank Romania, Volksbank Romania, Posta Romana si brokerii independenti au programul unitatilor in care activeaza.

"Clientii vor putea semna cererile de contract in oricare din aceste zile, comisionul urmand sa fie platit bancii in prima zi bancara lucratoare", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii bancii.

Agentii HVB Banca pentru Locuinte vor avea un program asemanator de activitate, ei putand fi gasiti permanent. Agentii din unitatile HVB tiriac Bank si Cooperativele de Credit vor avea un program de activitate mulat pe orarul unitatilor in care activeaza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri