Hotararea a fost adoptata intr-o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) extraordinara din 4 decembrie, potrivit NewsIn. Fuziunea dintre Unicredit Romania si HVB Tiriac Bank a fost anuntata de conducerile celor doua banci la inceputul lunii septembrie, cand a fost finalizata fuziunea dintre HVB Bank si Banca Tiriac. in urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank va rezulta o entitate financiara care se va numi UniCredit Tiriac Bank.

UniCredit Group este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, fiind prezent in 20 de piete bancare prin intermediul a 7.000 de sucursale care deservesc 35 de milioane de clienti. in cadrul grupului, BA-CA este responsabila de activitatile bancare din Europa Centrala si de Est.

In regiune, exista 3.000 de sucursale ale grupului in 17 tari, aceasta fiind cea mai extinsa retea bancara din zona, care ofera servicii financiare variate, de la gestionarea de conturi bancare la leasing si de la managementul de active la serviciile de investment banking.

UniCredit Group este prezent in Romania prin UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank. Fuziunea celor doua banci va crea un jucator cu active totale nete de 3,3 miliarde euro, 132 de sucursale si 600.000 de clienti.