Cardif, divizia de asigurari a grupului financiar francez BNP Paribas, a obtinut, recent, autorizatiile din partea organismelor de supraveghere din Romania si Bulgaria, pentru a activa pe pietele din aceste tari, potrivit paginii de internet a asiguratorului.
"Cardif a obtinut, din partea organismelor de supraveghere a asigurarilor din Romania si Bulgaria, autorizatiile necesare pentru infiintarea, in aceste tari, a unor companii care vor comercializa produse de asigurari de viata si de protectie financiara", se spune intr-un comunicat afisat pe pagina de internet a Cardif.

Potrivit comunicatului, activitatea Cardif, in Romania si Bulgaria, va incepe in februarie 2007, prin comercializarea de produse de asigurari de credite impotriva riscului de neplata, precum si de produse de protectie personala, in parteneriat cu banci si alte institutii financiare.

La conducerea Cardif Romania se va afla Carmen Bahrim, fost director de dezvoltare la Aviva, iar conducerea subsidiarei bulgaresti a Cardif va fi asigurata de Mario Kostov, care inainte a fost director general al unei companii de asigurari din Bulgaria.

"Avand o populatie de 21 de milioane de locuitori si o crestere estimata a Produsului Intern Brut (PIB) de peste 50% in urmatorii sase ani, Romania reprezinta a doua mare piata a Europei Centrale", se afirma in comunicatul Cardif.

Cardif este unul dintre liderii de pe piata central si est europeana a asigurarilor de credite impotriva riscului de neplata. Primele subsidiare ale Cardif din regiune au fost cele din Polonia si Cehia, infiintate in 1996, urmate de cea din Slovacia (2000) si de cea din Ungaria (2002).

"In Europa Centrala, odata cu recent infiintatele subsidiare din Romania si Bulgaria, Cardif este prezenta in sase tari, care reprezinta o piata de circa 100 milioane locuitori. Regiunea este caracterizata de un ritm alert al cresterii economice, de o expansiune rapida a creditelor pentru populatie, precum si de prezenta multor grupuri financiare care sunt deja partenere ale BNP Paribas", se mai spune in comunicatul companiei.

"Cifra de afaceri a Cardif in Europa Centrala a crescut, in 2005, cu 37%, fata de 2004, si asteptam ca aceasta crestere sa continue si in 2007. Odata cu intrarea pe pietele romaneasca si bulgara, numarul tarilor in care care Cardif isi desfasoara activitatea a crescut la 35", se mai afirma in comunicat.

Cardif este divizia de asigurari de viata a BNP Paribas Assurance si este specializata in produse de asigurari de credite si protectie financiara. BNP Paribas Assurance este divizia de asigurari a grupului financiar BNP Paribas si a inregistrat, in 2005, o cifra de afaceri de 13 miliarde euro. BNP Paribas Assurance este al patrulea asigurator de viata din Franta si al doilea jucator mondial al industriei asigurarilor de credite impotriva riscului de neplata.

Potrivit estimarilor presedintelui BCR Asigurari, Mihai Tecau, piata asigurarilor va atinge un nivel al primelor subscrise de 1,6 miliarde euro pana la sfarsitul anului 2006, ceea ce reprezinta a zecea parte din piata bancara din Romania. Ritmul de crestere, de anul acesta, al industriei asigurarilor va continua si in 2007, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, cand piata ar putea ajunge la un volum al afacerilor de 2-2,2 miliarde euro, a mai spus Tecau. Investitiile totale pentru capitalizarea societatilor de asigurari s-au ridicat, in 2006, la 115 milioane euro.

Volumul primelor brute subscrise aferente contractelor de asigurare incheiate in perioada 1 ianuarie 30 septembrie 2006 a fost de 4,25 miliarde lei (circa 1,20 miliarde euro ), potrivit raportarilor societatilor de asigurari, centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Din acest total, primele brute subscrise aferente contractelor de asigurari generale s-au cifrat la 3,43 miliarde lei, in timp ce asigurarile de viata au generat prime subscrise in suma de 811,29 milioane lei. Primele subscrise in primele trei trimestre din 2006, aferente ambelor categorii de asigurare, reprezinta 96% din volumul inregistrat in cursul intregului an 2005. in cazul categoriei de asigurari generale, acest procent este de 102%, iar in cazul asigurarilor de viata, de 78%.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri