Deputatii si senatorii din Comisiile de politica economica si buget audiaza azi 30 de candidati care vor sa ocupe unul dintre cele 9 posturi de conducere a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) . Printre principalii candidati la sefia ASF se numara actualul presedinte al Autoritatii, Leonardo Badea, dar si vicepremierul Viorel Stefan.

Sedinta comisiilor formate din deputati si senatori a inceput la ora 10.00. Inca de la inceputul lucrarilor, presedintele Comisiei pentru buget, finante si banci de la Camera Deputatilor, Constantin Budai, a declarat ca initial erau 34 de candiadati inscrisi, dar ca doi dintre ei, Sorin Mititelu si Calin Rangu, au cofirmat, in scris, ca isi retrag candidaturile, scrie Ziare.com.

Or, in aceste conditii, raman in cursa pentru cele 9 posturi de conducere a ASF si urmeaza sa fie audiati astazi: Leonardo Badea, Micu Andrei, Simionescu Adrian, Stefan Viorel, Toia Radu, Ursache Mircea, Bota Marius Sorin, Dascalu Elena, Stefan Armeanu, Manca Catalin, Marcu Gheorghe, Micu Andrei Razvan, Mitroi Adrian, Oancea Mircea, Rosu Cristian, Sava Claudiu, Socol Laura, Stamatian Andrei, Vorniceanu Marius, Wlasopol Ovidiu, Baranga Laurentiu, Beloiu Stefan, Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Coca Constantinescu Gheorghe, Constantinoiu Vincentiu, Craciunica Gabriela, Giurescu Ion, Gradinescu Gabriel, Iacob Alin, Isar Alexandru si Diab Camelia.

Actualul presedinte al ASF, primul audiat de parlamentari

Primul audiat este Leonardo Badea, care este presedinte al ASF din iunie 2017. Badea - economist cu experienta universitara de peste doua decenii, a mai fost, incepand din 2012, atat senator cat si deputat. In plus, potrivit lui Liviu Dragnea, el este motivul pentru care audierile candidatilor n-au avut loc inca de saptamana trecuta, asa cum ar fi trebuit.

Mai exact, lunea trecuta, Dragnea a declarat: "Eu aseara le-am spus colegilor ca il sustin pe Viorel Stefan. Azi colegii mei au ridicat o problema umana, in sensul ca lui Badea i s-a cerut sa-si depuna candidatura pentru ASF, anul trecut, renuntand la functia de parlamentar, dandu-i-se asigurari pentru un nou mandat. Vom mai avea o discutie maine dimineata, dar intr-adevar e o situatie delicata".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri